Les festes i les tradicions de València, protagonistes de la Setmana Cultural de la Falla Nàquera- Lauri Volpi

5 novembre 2018|Burjassot

Des de 09/11/2018 fins a 09/11/2018

Semana cultural Lauri Volpi 2018

Divendres que ve 9 de novembre la Falla Nàquera- Lauri Volpi de Burjassot inaugurarà la seua XII Setmana Cultural la qual, enguany, estarà dedicada a les festes i tradicions de València.

Eixe dia, a les 20 hores, tindrà lloc la inauguració per a passar a la lectura del programa d’actes. A les 20.15 hores, s’inaugurarà l’exposició “Festes i tradicions de València”, la qual es podrà visitar del 9 a l’11 i del 15 al 18 de novembre. El periodista Quique Collado Belda serà l’encarregat, sobre les 20.30 hores, de parlar sobre les festes i tradicions de València mentre que, a les 20.45 hores, serà el torn del President de l’Agrupació de Falles de Burjassot, Iván Heredia, que parlarà sobre la festa de les Falles. A les 21 hores serà el moment de rebre als representants de les Falles de Burjassot. Després es donarà pas al photocall, al vi d’honor per a tots els assistents i a la presentació i explicació del Concurs “Volpi Cultural”, una nova iniciativa de la comissió.

El dissabte 10 de novembre, la festa del Corpus és la protagonista de la xarrada del dia, impartida a les 20 hores pels “Amics del Corpus”. Una vegada finalitzada tindrà lloc el sopar. Un dia més tard, el diumenge 11 de novembre, a les 9.15 hores tindrà lloc l’eixida cap a Ontinyent on es visitarà el Museu Festiu de Moros i Cristians. Eixe dia, els participants gaudiran d’un dinar de picnic a Ontinyent.

El dijous 15 de novembre a les 20 hores, els seguidors de la Mare de Déu dels Desemparats seran els que impartiran la xarrada sobre la Festa de la Mare de Déu i, el divendres 16 de novembre, el protagonisme serà per als complements de la roba de la festa en una xarrada-taller impartida per “Todo por el tul” a les 20 hores. Després, a les 21.45 hores, es celebrarà la Festa de la Cuina amb el Concurs de Truita de Creïlla i el sopar de cabasset

El dissabte 17 de novembre, l’eixida de la comissió serà al Museu de la Setmana Santa Marinera, a les 16 hores. Per la nit, hi haurà sopar de cabasset en el Casal.

El final de la XII Setmana Cultural de la Falla Nàquera- Lauri Volpi serà el diumenge 18 de novembre en un dia carregat d’activitats, les quals començaran a les 11 hores amb l’exposició dels “Selfies Festius” per a, a les 11.30 hores, donar pas a la marató de parchís, truc i el joc de l’Oca, tant per a majors com per a infantils. El dinar d’un dia tan especial serà típicament valencià, amb arròs amb fesols i naps. A les 16.30 hores tindrà lloc la votació del concurs de selfies i a partir de les 16.45 hores s’entregaran els premis del Concurs “Volpi Cultural”. A les 17 hores tindrà lloc la clausura de la Setmana Cultural