Les noves mesures COVID-19, vigents fins al 27 de setembre, inclouen la fi del toc de queda

7 setembre 2021|Burjassot

Medidas 7 septiembre cast

Després de l’última reunió de la Mesa Interdepartamental per a la prevenció i actuació davant la covid-19, celebrada dilluns passat, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig ha anunciat una sèrie de mesures que han entrat hui, 7 de setembre, en vigor i que es mantindran vigents fins al 27 de setembre.

Entre les noves mesures aprovades pel Consell, destaquen:

  • Decau la restricció a la mobilitat nocturna (toc de queda) i per tant hi haurà llibertat plena de moviment en tota la Comunitat Valenciana.
  • Decau la prohibició de reunions socials en llars o espais públics de més de 10 persones en tota la Comunitat Valenciana.
  • L’hostaleria pot augmentar el nombre de persones per taula. De 6 a 8 persones a l’interior, mentre que en l’exterior continuen sent 10 per taula com a màxim.
  • Reobri l’oci nocturn amb un 50% d’aforament a l’interior i un 100% d’aforament en l’exterior, sense ball, només es podrà utilitzar la barra per a retirar les consumicions. L’hora de tancament serà a les 3.00 hores del matí, mentre que l’última consumició se servirà a les 2.30 hores.
  • Quant a la celebració d’esdeveniments, augmenta l’aforament en interiors fins a 1.500 persones i en exteriors a 3.000 persones.
  • En els esdeveniments esportius s’amplia la presència de públic. En els estadis a l’aire lliure es permetrà un 60% d’aforament, amb un màxim de 20.000 persones, i en pavellons cobert, s’amplia al 40% amb un màxim de 4.000 espectadors.

El president del Consell també ha realitzat una anomenada a la minoria de la població que encara no s’ha vacunat a fer-ho, recordant que hui mateix, 7 de setembre, comença la vacunació sense cita prèvia en els 133 punts de vacunació massiva.