Lectura i escriptura a dolls a les Biblioteques Públiques de Burjassot

25 octubre 2018|Burjassot

Día de la Biblioteca 2018

El Dia de les Biblioteques Públiques, viscut ahir 24 d’octubre, es va celebrar a Burjassot en el lloc més adequat per a l’ocasió, la Biblioteca Pública. El silenci i recolliment de la vesprada d’estudi, es van veure momentàniament interromputs per la celebració i l’homenatge a l’important paper que compleixen aquests espais en la societat, proporcionant a la ciutadania l’oportunitat d’accedir gratuïtament a un acte cultural tan rellevant per a l’ésser humà com és la lectura.

I de lectura precisament saben molt les dues persones, una dona i una xiqueta de Burjassot que, en 2018, s’han convertit en “Les més lectores” de les Biblioteques Municipals. Així, la xiqueta de tres anys Lluna Márquez Requejo, amb 60 préstecs efectuats a la Biblioteca Infantil i Inés Roldán Aceituno, amb 66 préstecs a la Biblioteca d’Adults, van rebre ahir els diplomes acreditatius, els quals van ser entregats per l’alcalde de Burjassot, Rafa García; la vicepresidenta de l’IMCJB, Maria Viu i la regidora de cultura, Estefanía Ballesteros.

A continuació, quatre usuàries de la Biblioteca d’Adults, així com del Club de Lectura i del Taller d’Escriptura van prendre la paraula per a llegir, a més del missatge oficial del Dia de la Biblioteca 2018, relats de la seua pròpia creació relacionats amb les Biblioteques, amb la passió per llegir i amb el gust de contar històries. Aquesta celebració es va completar amb unes afectuoses paraules per al record d’una usuària de la Biblioteca d’Adults, Amparo Padrós, qui va morir dilluns passat, sòcia de la Biblioteca des de fa anys, lectora empedreïda i component del Club de Lectura.

Les celebracions del Dia de la Biblioteca 2018 finalitzaran a Burjassot amb el Mercat del Bescanvi de Llibres, hui dijous, de 17:30h a 19:30h i amb una nova sessió del Club de Lectura, demà a les 19h, que a l’octubre està dedicat a la novel·la de Margaret Atwood, “El cuento de la criada”.