Les Biblioteques Municipals commemoren el IV Dia de les Escriptores amb una vesprada d’animació lectora per a adults i menuts

10 octubre 2019|Burjassot

Des de 14/10/2019 fins a 14/10/2019

Día de las Escritoras 2019- Anne Frank

Iniciada la seua commemoració a Espanya en 2016, el Dia de les Escriptores és una data assenyalada per a l’equip de Biblioteques Municipals de Burjassot que, any rere any, dediquen una de les seues animacions lectores a aquesta celebració. Enguany, el dia se celebrarà el 14 d’octubre amb dues activitats, una pensada per als més menuts de la casa, a la Biblioteca Infantil, i una altra per a públic adult que tindrà lloc a la Biblioteca d’Adults.

D’una banda, a les 18.00 hores, i sumant-se a la celebració d’aquest dia tan especial, iniciativa de la Biblioteca Nacional en col·laboració amb la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE), i l’Associació Clàssiques i Modernes, associació per a la igualtat de gènere en la cultura, la Biblioteca d’Adults acollirà una lectura pública d’una selecció de textos d’autores espanyoles i hispanoamericanes, així com de la Comunitat Valenciana.

La lectura serà realitzada pel regidor de Cultura i Joventut, Javier Naharros, per components del Club de Lectura i del Club d’Escriptura de la biblioteca, membres del grup teatral “Paraules i Dons” i una escriptora local, Mª Victoria Beltrán Cruz, autora del llibre de relats “Solo el tiempo es dueño de tu vida”. Es llegiran fragments d’obres d’escriptores com María Beneyto, Francisca Aguirre, Carmen Alborch, i un text propi de l’autora local, Mª Victoria Beltrán. Aquesta activitat es realitza en col·laboració amb Espai Dona, el servei integral d’atenció a la dona de l’Ajuntament de Burjassot.

L’est acte també es realitzarà el lliurament de diplomes als usuaris més lectors de la Biblioteca Infantil, Lluna Márquez Requejo i de la Biblioteca d’Adults, Mª José Fuster Arévalo, amb 72 i 68 préstecs, respectivament.

Simultàniament, a la Biblioteca Infantil, també a partir de les 18.00 hores, començarà una animació lectora, per als més menuts, en la qual Gloria Fuertes i Anne Frank seran les protagonistes de la vesprada.

L’animació es desenvoluparà a partir de dos llibres de la col·lecció “Pequeña&Grande” de l’editorial Alba, a través dels quals els xiquets participants descobriran qui eren i què van aconseguir les grans dones de la història contemporània: dissenyadores, pintores, aventureres…

Els títols triats per al desenvolupament de l’activitat, que començarà amb una lectura en veu alta, són “Gloria Fuertes” i “Anne Frank”, escrit per Mª Isabel Sánchez i il·lustrat per Cinta Arribas i Sveta Dorosheva, respectivament.

L’animació es complementarà amb la realització d’un marca pàgines.