Les Biblioteques Municipals de Burjassot publiquen la seua programació per a gener

8 gener 2018|Burjassot

Des de 17/01/2018 fins a 17/01/2018

Animación Lectora 2018

Les Biblioteques Municipals de Burjassot comencen l’any nou amb la programació per a gener tancada i preparada per a donar-la a conèixer a la ciutadania. Com és habitual, les Biblioteques, especialment la Biblioteca Infantil, tracta d’adaptar el contingut temàtic de la seua programació als esdeveniments, festivitats o dates remarcables que van a tenir lloc durant el mes en curs. Així, al gener, hi haurà diferents activitats d’animació lectora orientades a la commemoració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau, que se celebra el 30 de gener. 

La primera activitat d’Animació Lectora tindrà lloc el 17 de gener, a les 18h, en la Biblioteca Infantil i es diu “Conegam la nostra biblioteca”. Es tracta d’una activitat de formació que normalment se celebra a principi d’any perquè els petits usuaris i usuàries aprenguen com està organitzada la biblioteca així com el mètode per a la classificació dels llibres que en ella habiten. Aquesta activitat d’aprenentatge sobre el funcionament d’una biblioteca continuarà el 25 de gener quan, també a les 18h, els xiquets i xiquetes que participen es convertiran en “Bibliotecaris per un dia”, aprenent com es duu a terme el procés de catalogació d’un llibre.

El 30 de gener, l’animació lectora que tindrà lloc a les 18h, en la Biblioteca Infantil, es diu “Un chocolate muy especial” i, amb ella, els menuts participants celebraran el Dia Escolar de la No Violència i la Pau. Entorn de la catifa blava, la tècnic de la Biblioteca obrirà un petit debat entre els participants sobre què entenen ells que és la pau o sobre personatges que han contribuït a la lluita per un món millor com Ghandi, Mandela o Martin L. King. A continuació els presents visionaran el vídeo conte anomenat “Un chocolate muy especial” i comentaran què valors transmet. 

D’altra banda, dimarts que ve 9 de gener es reprèn també el Taller d’Escriptura Creativa, que té lloc els dimarts a les 18h, en la Casa de Cultura, impartit per Alicia Muñoz Alabau. Així mateix, amb el programa “Los peques en la radio”, que s’emet també tots els dimarts a les 18h, en rigorós directe des de Burjassot Ràdio (93.8 FM), els xiquets i xiquetes de la Biblioteca Infantil poden conversar entre ells, a través de les ones, sobre diferents temes. I un mes més, en aquest cas el dijous 25 de gener, de 17:30h a 19:30h, tornarà el Mercat del Bascanvi de Llibres en el qual, les persones interessades poden dipositar aquelllos llibres que tinguen a casa i que ja no vulguen i, a canvi, portar-se amb si aquells que estiguen en el Mercat i que siguen del seu interès.

Finalment, el Club de Lectura de Burjassot tornarà a reunir-se el divendres 26 de gener. Després de la seua lectura individual durant les setmanes prèvies, aquest mes de gener s’aborda la novel·la “Niebla en Tànger”, de Cristina López Barri, que va resultar ser la novel·la finalista del Premi Planeta 2017.