Les més lectores i l’escriptora Matilde Asensi protagonitzen el Dia Internacional de la Biblioteca a Burjassot

25 octubre 2016|Burjassot

Per una vegada i sense que servira de precedent, durant la vesprada d’ahir (24-10-2016), en la Biblioteca d’Adults de Burjassot es va parlar en veu alta i clara. El motiu bé ho mereixia, ja que ahir se celebrava el Dia Internacional de les Biblioteques i, a Burjassot, mancant una, hi ha dues: la Biblioteca d’Adults i la Biblioteca Infantil, ambdues situades en la Casa de Cultura del municipi.

L’equip responsable de la seua gestió va voler, en aquest assenyalat dia, reconéixer el mèrit de les persones que, al llarg de l’any, més ús han fet d’un dels principals serveis que ofereixen tots dos espais municipals: el préstec de llibres. Així, va ser la regidora de Cultura, Estefanía Ballesteros, qui, després de llegir un manifest en el qual va reivindicar la importància de la lectura i d’un espai públic de tanta importància com el són les biblioteques, va lliurar els diplomes acreditatius a “Les més lectores de Burjassot”. D’una banda, Andrea Esteve Martínez s’ha convertit en la sòcia més lectora de la Biblioteca d’Adults, amb un total de 75 préstecs realitzats, de gener a setembre de 2016. Per la seua banda, Tamya Ayliz Quinaluisa Gallego va arreplegar el seu diploma de “La més lectora de la Biblioteca Infantil” després que aquesta xicoteta sòcia haja pres prestats, de gener a setembre, un total de 37 llibres. Ambdues van ser obsequiades també amb un lot de llibres de regal dels fons de les Biblioteques Municipals.

La segona part de la celebració del Dia Internacional de les Biblioteques va venir de la mà i veu de l’Associació Teatral Paraules i Dones de Burjassot les components de la qual van organitzar una lectura continuada i en veu alta d’una novel·la de l’escriptora alacantina Matilde Asensi. Així, de la veu de diferents integrants de l’associació local i seguida de la veu de l’alcalde, Rafa García, qui no va voler perdre’s la cita i de totes les persones que volgueren, va començar a deixar-se sentir, en la Biblioteca, els primers paràgrafs de “Tierra Firme”, el primer llibre de la trilogia “La extraordinaria vida de Martín Ojo de Plata”, protagonitzada per Catalina Solís, una jove que viurà grans aventures, al mateix temps que patirà incomptables penúries, per a fer-se valdre, en un món d’homes.