L’Escola d’Adults de Burjassot clausura el curs amb els objectius complits

6 juliol 2016|Burjassot

L’Escola d’Adults de Burjassot ha clausurat, recentment, el curs 2015-2016. Alumnes i professors van celebrar la fi de curs amb una visita cultural a la ciutat de Dènia i, en aquests dies, l’equip docent del centre ja es troba preparant el pròxim curs acadèmic, amb un període de matrícules que començarà el 5 de setembre.

En els últims dies del mes de juny, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Burjassot, Laura Espinosa, va mantenir una reunió informativa amb l’equip directiu de l’Escola d’Adults, en la qual es va fer un balanç sobre com havia transcorregut el curs. Un curs que va començar el 21 de setembre de 2015 amb la convocatòria de tots els alumnes i les alumnes matriculats i amb una prova d’avaluació inicial que va servir de base per a l’agrupament de l’alumnat en els diferents nivells, a partir dels seus coneixements. Tal com va indicar el professorat, la programació presentada a principi de curs s’ha desenvolupat amb normalitat, tant en conte al projecte acadèmic, com al calendari d’activitats extraescolars, culturals i lúdiques programades.

Cal destacar de l’informe de final de curs, en primer lloc el volum de matrícules que, com en anys anteriors, va ser molt alt, amb un total de 330 alumnes i alumnes matriculats i una llarga llista d’espera, de la qual s’han anat incorporant nous alumnes, en la mesura del possible, al llarg del curs. Segons la memòria presentada, el curs ha sigut satisfactori en tots els nivells, complint-se els objectius i continguts programats i finalitzant amb grups molt cohesionats i amb un alt nivell d’interès i participació, tant en les aules com en tota l’activitat extraescolar realitzada.

A més de l’oferta educativa reglada, l’Escola d’Adults és també un espai on diferents col·lectius de persones poden millorar a molts nivells. Gran quantitat de persones majors, aconsellades pels seus metges, utilitzen l’Escola com a instrument per a exercitar la seua activitat mental, a nivell de psicomotricitat, atenció, etc… D’igual manera, s’ha atès a algunes persones diagnosticades d’Alzheimer per a les quals l’Escola també suposa una teràpia. D’altra banda, persones que al matí assisteixen a tallers ocupacionals, complementen en l’escola, a les vesprades, la seua formació i el seu nivell d’integració social, mentre que dones maltractades troben en l’Escola un instrument per a reforçar la seua autoestima, tornar a socialitzar, prendre iniciatives i gaudir d’un ambient socialment positiu. Per la seua banda, un alt nombre d’alumnes que, o bé no tenen treball o bé l’han perdut recentment, necessiten l’obtenció del Graduat en Educació Secundària, per a millorar la seua posició d’entrada al mercat laboral.

Així, a més de la funció formativa i acadèmica, la funció integradora també és palesa en l’Escola d’Adults, per l’alt nombre d’alumnes amb necessitats especials, tant físiques com psicològiques, que acudeixen a les seues aules. També és destacable l’alt nombre d’alumnat estranger, matriculats, sobretot en els cursos de Castellà per a immigrants i de Valencià, i procedents de països tan dispars com Algèria, Colòmbia, Bulgària, Índia, Pakistan, Nigèria o Equador, entre molts uns altres.

Finalment, un altre aspecte destacable de la labor formativa de l’Escola d’Adults és el treball en la línia del foment de lectura, un treball que es realitza en el context de cada assignatura, intentant fer sentir a l’alumnat, la satisfacció i el plaer que suposa descobrir, aprendre i viatjar, a través dels llibres.

Al llarg del curs, l’alumnat també ha rebut interessants xarrades formatives, destacant el Taller de Nutrició impartit per Sandra Amores o la xerrada sobre drogoaddicció, a càrrec de Jesús Botija, agent del Cos Nacional de Policia. Però no tot va a ser anar a classe. Entre les activitats fora de les aules, ha destacat l’assistència al Centre Cultural Tívoli, per a veure l’obra de teatre “Parlando a María” o diferents sessions de “Cinema en Valencià”; la visita a l’exposició “Hechos de Aigua, 1890-2015”, en el Centre Cultural Bancaixa, una visita guiada per l’horta de Burjassot, una visita al Muvim, així com nombrosos dinars i berenars, en les quals els alumnes i alumnes han confraternizat, s’han divertit i han fet amistat.