L’Escola d’Igualtat de Burjassot reprén les seues sessions després de l’estiu

11 octubre 2016|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot, a través de Servei d’Atenció Integral a les dones, Espai Dona, dirigit per la regidora Lluna Àrias, ha engegat aquest dilluns 10 d’octubre, la segona fase de l’Escola d’Igualtat, un projecte comarcal per a l’apoderament i la presa de consciència de gènere per part de les dones participants i per a la prevenció de qualsevol tipus de relació no saludable.

Burjassot ha sigut pioner en l’engegada i implantació d’aquest projecte, finançat per la Diputació de València i Pactem Nord i que s’està duent a terme, en la seua primera fase, en altres localitats de l’Horta Nord, com Moncada i Tavernes Blanques. En el cas de Burjassot, aquesta primera fase es va desenvolupar entre els mesos d’abril i juliol i va comptar amb la participació de 15 dones de la localitat.

Per a aquesta segona fase, es vol, en paraules de les tècnics que imparteixes els tallers, la psicòloga i agent d’igualtat Natalia Bellver, i l’educadora social Daura García, “afermar les eines i estratègies apreses en la primera fase del taller, com són la gestió emocional, a través de l’apoderament, l’autoestima i el coneixement a través de la identitat personal des de la perspectiva de gènere. En aquest segon nivell es desenvoluparan dues temàtiques noves, una des de l’àmbit del treball i l’altra des de l’àmbit social”. Està prevista la realització d’11 sessions.

Per a la regidora d’Igualtat de Burjassot, Lluna Àrias, “aquesta iniciativa ajudarà a les dones participants a apoderar-se, però també, a portar aqueix apoderament al seu entorn social i a convertir-se, elles mateixes, en altaveus enfront de la desigualtat que patim les dones cada dia”. Per a l’edil, “aquest curs ve a completar el treball de servei, assessorament i sensibilització que ja realitza Espai Dona des de la Regidoria”.

L’Escola d’Igualtat és un projecte comarcal que compta amb l’organització d’Espai Dona, el Servei d’Atenció Integral a les Dones de Burjassot, i la col·laboració de Pactem Nord i la Diputació de València. En aquest sentit, tal com destaca la regidora, “l’Escola es converteix també en un espai on reflexionar sobre les desigualtats de les quals som objecte dia a dia i crear una xarxa de suport mutu dins de la comarca de l’Horta Nord”.