Arriba a Burjassot l’obra “MAUTHAUSEN. La voz de mi abuelo”, un testimoniatge vitalista sobre l’infern del camp de concentració

18 novembre 2021|Burjassot

Des de 17/12/2021 fins a 19/12/2021

Cartel Mauthausen 17-12-2021

Divendres que ve 17 de desembre, el Centre Cultural Tívoli obrirà les seues portes a la companyia Trajín Teatro, que arriba a Burjassot amb “MAUTHAUSEN. La voz de mi abuelo”, un espectacle basat en la història de Manuel Díaz Barranco, supervivent a aquest camp de concentració nazi i interpretat per la seua pròpia neta, l’actriu Inma González. La funció tindrà lloc a les 20h i és en castellà. Les entrades, amb un preu de 6 euros, es poden adquirir en venda anticipada, a través d’AQUEST ENLLAÇ. A més de la funció vespertina per a públic en general, es realitzarà una funció matinal el públic de la qual estarà conformat pels estudiants dels instituts de Burjassot.

Pensat per a un públic adult i juvenil, “MAUTHAUSEN. La voz de mi abuelo”, pretén transmetre a l’espectador el testimoniatge real d’un protagonista d’un dels episodis més funestos de la història contemporània, a partir dels records gravats directament per ell mateix poc abans de morir, als quals a més dona vida i veu l’actriu Inma González, la seua pròpia neta. Però, sobretot, la peça és un decidit cant a la vida, a la fortalesa de l’ésser humà i a la seua capacitat de resiliència, a la solidaritat i, al sentit de l’humor com una estratègia clau i, literalment, de supervivència quan les condicions són profundament adverses.

Trajín Teatre naix en 2018 amb l’estrena de “MAUTHAUSEN. La voz de mi abuelo”. Inma González va decidir materialitzar aquest projecte per la necessitat de donar-li forma a la història del seu avi. L’espectacle va ser candidat en els Premis Max 2019 a millor espectacle revelació i millor dramatúrgia revelació. En 2020, va repetir candidatura a millor espectacle revelació. També ha sigut recomanat per la Xarxa de Teatres i SAREA i ha obtingut el Premi a millor espectacle de sala en la Fira de Teatre de Castella i Lleó de Ciudad Rodrigo 2019; el Premi a millor text i espectacle en el Festival TOC El Puig 2019, el Premi del jurat i del públic Escénia 2020 de Foios i el Premi a millor direcció i millor actriu en el Festival de Vegas Bajas 2020.