L’Oficina de Sostenibilitat Local ofereix un curs gratuït sobre orquídies

20 setembre 2016|Burjassot

L’Oficina de Sostenibilitat Local de Burjassot, dependent de la Regidoria de Medi ambient, que dirigeix Emili Altur, ha organitzat el primer curs gratuït d’introducció al coneixement de les orquídies, amb el qual els seus amants aprendran tot el que cal saber per a la cura d’aquesta complexa planta.

L’especialista Tomás Martínez Guillen, membre d’OVAL (Associació d’Orquidiófils Valencians), oferirà informació i pautes a seguir per a la cura d’orquídies, amb un curs el programa del qual inclou diferents apartats: introducció al coneixement de les orquídies, bulbs, les fulles, les flors, propagació, factors ambientals per al cultiu, taller pràctic de trasplantament i enemics de les orquídies i remeis. Tot i això, segons informen des de l’organització, el temari impartit es podrà ampliar en funció del temps disponible i de l’interès de l’alumnat.

El curs tindrà lloc en quatre sessions els dies 10, 13, 17 i 20 d’octubre, de 18:30h a 20:30h, en el Centre Socioeducatiu Díaz Pintado (Plaza 9 d’Octubre, 11). Per a inscriure’s en aquest curs o obtenir més informació sobre el mateix, les persones interessades poden escriure un correu electrònic a mediambient@ayto-burjassot.es o cridar per telèfon al 96 364 95 15. Des de l’Oficina de Sostenibilitat Local informen que el primer grup ja s’ha tancat però que, si contínua havent-hi demanda, s’obrirà un segon curs, pròximament.

En aquest sentit, el regidor de Medi ambient i Sostenibilitat, Emili Altur, s’ha felicitat pel bon acolliment del curs, que s’ha organitzat a partir de l’oferiment del propi Tomás Martínez. “Aquesta activitat és, per tant, un fabulós exemple de com la iniciativa ciutadana pot arribar a materialitzar-se en activitats concretes. L’Ajuntament ha d’estar al servei dels veïns i veïnes, i saber escoltar, no solament les seues necessitats i demandes, sinó també les seues inquietuds i interessos“.

L’orquídia o orquidàcia (nom científic Orchidaceae) és una família de plantes monocotiledònies que es distingeixen per la complexitat de les seues flors i per les seues interaccions ecològiques amb els agents pol·linitzadors. Es troben en la major part del món, si bé són especialment abundants en els tròpics. No obstant açò, la seua capacitat d’adaptació els ha permès conquistar un sense fi de nínxols ecològics, des dels més secs i calents del planeta fins als més humits i freds.