Les entrades a Burjassot per les Places del Pouet i Sant Joan de Ribera romandran tallades durant 10 dies per obres de canalització

9 gener 2023|Burjassot

Plano corte calles

Des de fa unes setmanes, l’entorn de la Plaça del Pouet de Burjassot ha vist canviada la seua fisonomia a causa de les obres de canalització que s’estan duent a terme en la zona. Aquestes obres són el pas previ a la conversió en zona de vianants de la zona que suposarà donar continuïtat al barri del Nucli Antic i la millora de l’entorn d’una manera substancial ja que es crearà un punt de trobada, lliure de trànsit rodat, amb prioritat per als vianants.

En aquests dies, les obres continuaran en la zona i, en aquest cas, la part afectada serà tant la de l’entrada al municipi per la Plaça del Pouet, cap al carrer Maestro Lope, tallada també al trànsit, com l’entrada per la Plaça de Sant Joan de Ribera, en direcció als carrers Carolina Álvarez i Jorge Juan.

PLÀNOL REORDENACIÒ TEMPORAL DEL TRÀNSIT RODAT PER OBRES EN L’ENTORN PLAÇA EL POUET

En les citades places es continuarà amb les obres de canalització el que suposarà el tall, durant 10 dies, de totes dues places i, amb elles, dels carrers assenyalats, per a poder accedir al municipi. En aquest breu període de temps, l’entrada al municipi s’haurà de realitzar per la Ronda del Castell i, a partir d’aquesta, continuar els desplaçaments pel municipi o pel carrer Huertas o bé per Pintor Goya.

En el cas de les eixides de Burjassot, el carrer Blasco Ibáñez també es tancarà al trànsit a l’altura de l’antic Mercat Municipal havent d’eixir del municipi pel carrer José Carrau per a agafar Mariano Benlliure i anar en paral·lel a les vies del metre.

Totes les indicacions de la reordenació del trànsit durant aquests deu dies estaran indicades de manera visible perquè els conductors no tinguen cap problema ni en les entrades ni en les eixides del municipi.

Cal recordar que les obres de conversió en zona de vianants de la Plaça el Pouet, emblemàtica plaça del municipi, situada en el nucli antic del poble, en el mateix entorn de El Castell i  de l’Església de Sant Miquel Arcàngel continuen a bon ritme i, en uns mesos, la seua transformació en punt de trobada de les veïnes i els veïns del barri serà una realitat.

L’Ajuntament ha iniciat ja la remodelació de la Plaça que culminarà amb la conversió en zona de vianants d’aquest espai. Aquest projecte unificarà, juntament amb les millores necessàries del clavegueram, el criteri de conversió en zona de vianants del Nucli Antic, “generant així un espai o plataforma d’accés a l’horta, prioritzant l’ús per als vianants del veïnat al mateix temps que es crea una zona d’esplai on els vianants podran passejar sense els inconvenients dels cotxes o vehicles motoritzats” com ha assenyalat l’alcalde de Burjassot, Rafa García.

Aquesta obra és una de les més importants que realitzarem; una obra que ha sigut consensuada amb les i els veïns de Burjassot als quals els demanem la seua opinió per a poder dur-la a terme i que ens van donar el seu suport al projecte”, ha destacat García.

Després del resultat positiu de l’enquesta que es va dur a terme sobre la conversió en zona de vianants de l’àrea, secundada, com ha assenyalat el màxim representant municipal, per la ciutadania de Burjassot, la zona ha guanyat també en places d’aparcament que ja s’han creat i, una vegada finalitzada l’obra i en l’àrea on estava l’antiga gasolinera, “es crearan noves places perquè les i els veïns de la zona tinguen les majors facilitats possibles per a aparcar els seus vehicles”.