Els alumnes de Fotografia de l’IMCJB exposen les seues creacions a la Casa de Cultura

22 març 2019|Burjassot

Des de 25/03/2019 fins a 05/04/2019

Expo Fotografía IMCJB 25-03-2019

Durant pràcticament tot un mes, la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura estarà dedicada a la fotografia. Els alumnes de Projectes Fotogràfics 2a part, del cicle de Fotografia de l’IMCJB, tindran l’oportunitat d’exposar les seues creacions perquè aquestes siguen contemplades pel públic.

L’exposició tindrà dos períodes. En la primera part de l’exposició, del 25 de març al 5 d’abril, exposarà l’alumnat que rep les seues classes els divendres al matí, mentre que del 8 al 18 d’abril exposarà l’alumnat que rep les seues classes els divendres en horari de vesprada. D’aquesta manera, tots i totes podran mostrar els projectes fotogràfics en els quals han estat treballant durant els últims mesos.

Projectes Fotogràfics és l’últim curs (impartit durant dos anys lectius) amb el qual s’acaba el cicle de fotografia que s’imparteix en el *IMCJB. L’objectiu principal de la primera part d’aquest curs és el de desenvolupar la personalitat creativa dels i les alumnes mitjançant la creació dels seus propis Projectes Personals que, una vegada finalitzats, s’exposen a la Sala del *IMCJB durant el següent curs, Projectes 2a part.

Aquest últim és un curs tutorial on s’acaben d’establir les bases necessàries per al desenvolupament d’un projecte fotogràfic individual, tasca iniciada en el curs d’Iniciació a la Creació de Projectes: des de la idea inicial, la investigació, el desenvolupament fotogràfic, l’edició i el processament de les imatges, fins a la preparació per a la seua presentació a l’espectador, última fase del projecte, que culmina amb la inauguració de l’exposició on es mostra el resultat final.

En aquest primer grup d’exposició, els participants són: Ana Almenar, Jose Alonso, Juan Carlos Basés, Josep Sancho, Sento Santamaría, Antonio García, Vicent Cubel, Sumpsi Carbonell i Jose Julián Alonso Nácher. Encara que tots els alumnes i alumnes participen en l’edició i en la construcció de la narrativa fotogràfica de tots els projectes, el tema és lliure i individual.

Així, Ana Almenar ha treballat des de la passió que sent pels grans monuments que configuren els boscos de llarg a llarg del planeta, els arbres. Juan Carlos Basés s’ha centrat en narrar, a través del seu projecte, la labor de l’ONG “Casal de la Pau”. Per part seua, Josep Sancho rescata part de la identitat de l’horta, de la mà d’una arquitectura agrícola quasi en desús com són “Les Ceberes”. Sento Santamaría construeix un pont entre el passat i el futur de la ciutat de València, mentre que Antonio García viatja en el present cap al passat de la costa mediterrània, a la recerca de les restes de les antiquíssimes torres de guaita construïdes en el segle XVI. Vicent Cubel descriu el seu amor pel mar en la figura dels fars sempre omnipresents en les seues costes i Sumpsi Carbonell farà viatjar als espectadors cap a una Albufera viva, viscuda i reivindicativa del seu passat, present i futur. Finalment, Jose Alonso compartirà, en imatges, les seues emocions, sensacions i vivències en el seu viatge per l’Índia.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el 25 de març, a les 19h i es podrà contemplar, de dilluns a divendres, en l’horari habitual de la Casa de Cultura, fins al 5 d’abril