Els col·legis de Burjassot fan “el seu paper”

21 març 2019|Burjassot

Libros de papel

Dins de la campanya “Volem millorar, ajuda’ns” que l’Ajuntament de Burjassot manté activa per a sensibilitzar a la població en matèria de preservació del medi ambient, un nou projecte educatiu ha arribat a les aules del municipi per a desenvolupar una consciència ambiental entre els més menuts. Així, l’Ajuntament ha entregat als nou col·legis de primària de Burjassot un total de 420 llibres en els quals s’explica com aprendre a fabricar paper reciclat. D’aquesta manera, els escolars aprendran la regla de les tres “R” ecològiques (reciclar, reutilitzar i reduir) fabricant el seu propi paper.

Els “Llibres de Paper” que s’han repartit en els centres educatius són un material didàctic dissenyat per als més menuts qui, orientats pels seus professors, fabricaran el seu propi paper, utilitzant paper vell que ja no serveix. El seu funcionament és molt senzill. Es trenca el paper vell en trossos molt xicotets per a mesclar-los amb aigua, fins a aconseguir una pasta anomenada “pasta de paper”. Aquesta pasta s’aboca en “el llibre de paper”, esclafant-la primer amb les mans i després amb un xicotet cilindre de fusta per a drenar l’aigua i perquè el paper quede el més fi possible. Després es deixa assecar al sol i, una vegada sec, s’obté un nou paper llest per a tornar a ser pintat, escrit o dibuixat.

L’objectiu, amb aquesta nova campanya de sensibilització en les aules, és que els xiquets i xiquetes aprenguen, no solament a aconseguir paper reciclat, sinó sobretot a posar en valor la cultura del reciclatge i de la reutilització.