“Los colores del incendio”, de Pierre Lemaitre, lectura protagonista de la sessió mensual del Club de Lectura

23 febrer 2021|Burjassot

Des de 26/02/2021 fins a 26/02/2021

Colores del incendio, Los_152X230

Aquest mes, concretament aquest divendres dia 26 a les 18.30 hores, el Club de Lectura de la Biblioteca d’adults de Burjassot celebrarà una nova sessió. En aquesta ocasió, hi ha una gran novetat per a totes les seues integrants ja que la sessió de febrer es realitzarà a través de la plataforma Zoom.

Amb l’objectiu de continuar animant a la lectura, en la sessió d’aquest mes, les components del Club coneixeran en major profunditat la figura de l’escriptor Pierre Lemaitre i el seu llibre “Los colores del incendio”, segon lliurament de la trilogia d’entreguerres iniciada amb “Nos vemos allá arriba”, llibre que ja han tingut l’oportunitat de conéixer i de debatre les integrants del Club de Lectura en sessions anteriors.

Ambientada entre 1927 i 1933, la novel·la continua la pista de la família Péricourt i s’inicia amb el funeral del patriarca Marcel, una cerimònia multitudinària a la qual assisteix tot aquell que és, o aspira a ser, algú a París. No obstant això, les coses no pinten massa bé per a Madeleine, l’hereua de l’ingent patrimoni familiar. Al suïcidi del seu germà Édouard, l’heroi desfigurat, l’empresonament del seu ex marit estafador i la mort del seu pare, s’afig la delicada situació del seu fill Paul, un xiquet de set anys que acaba de patir un horrible contratemps.

Així, en aquest moment tan vulnerable de la seua vida, Madeleine ha de posar-se al comandament d’una entitat financera amb la més que dubtosa ajuda d’un apoderat ressentit, un oncle cobejós i gris amb obscures intencions i un jove amant amb ínfules de periodista. I tot això en un ambient de secrets, traïcions, xantatges i ardits en el qual cercadors de fortuna i polítics de poca monta sense escrúpols creixen sense control, aliens a la imminent fallida borsària i inconscients de l’hecatombe bèl·lica que plana sobre Europa.

Escriptor, guionista i psicòleg francés, Pierre Lemaitre, és més conegut per la seua labor literària, centrada en el gènere negre i policial, així com pel seu treball com a guionista per a la indústria del cinema i televisió. Durant anys va treballar com a professor per a adults, ensenyant comunicació, cultura general i literatura destinada a bibliotecaris.

Nascut a París en 1951, abans de guanyar el Premi Goncourt 2013 amb “Nos vemos allá arriba”, Lemaitre ja era un escriptor de renom en el gènere de la novel·la policíaca. Amb “Irène”, va iniciar la sèrie protagonitzada pel comandant Camille Verhoeven, que inclou “Alex”, “Rosy & John” i “Camille”. Fora de la sèrie van arribar, amb una extraordinària recepció per part del públic i de la crítica, “Vestido de novia”, “Recursos inhumanos” i “Tres días y una vida”.