Els regidors infantils de Burjassot presenten els seus projectes en el Ple Infantil

8 juny 2017|Burjassot

Pleno Infantil

 

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Burjassot ha acollit una nova sessió ordinària del Ple Infantil Municipal. Sessió que, presidida per l’alcalde de Burjassot, Rafa García, posava sobre la taula els informes preparats pels regidors infantils en les comissions per al desenvolupament de les 20 propostes aprovades en el Ple de febrer.

La sessió començava amb l’anunci de l’alcalde que el Ple Infantil tindrà 6.000 euros, el doble del pressupostat al principi, per al desenvolupament de les propostes que es van presentar en el Ple. Propostes que, en aquest moment i tal com va assenyalar la regidora d’Educació, Laura Espinosa, “entren en la fase de negociació. En aquest moment, els regidors infantils van a, amb els informes realitzats en les comissions, negociar com gastar el pressupost que tenen per al desenvolupament de les propostes. Hauran de decidir quins es poden dur a terme i quins no”.

Entre les propostes presentades, i que ja s’han engegat per part del Consistori, destaca la participació dels regidors en l’elecció de les pel·lícules que es projecten en el Cinema Tívoli. De fet, la pel·lícula d’aquesta setmana, “La Momia”, ha sigut triada pel Ple Infantil i en la Terrassa d’Estiu, també triaran la projecció d’algunes de les pel·lícules que es projectaran.

Així mateix, en el fullet d’informació dels cursos de les Escoles Esportives Municipals, ja es donarà informació del curs de Pilota Valenciana, a proposta també del Ple Infantil, que es durà a terme en col·laboració amb l’equip de Jocs Tradicionals “El Piló”.

D’entre les propostes que hauran de debatre i negociar es troben la subvenció de la clínica veterinària a les persones que econòmicament no poden mantenir les cures de les seues mascotes, la celebració del Dia del Voluntariat Caní, del Dia del Voluntariat Mediambiental o del Dia per a les persones de la 3º Edat. Així mateix, també es debatrà que els polítics de Burjassot parlen en valencià i que els mitjans de comunicació locals siguen tant en castellà com en valencià.

Els Regidors hauran de decidir l’engegada de les beques per a dones sense recursos en l’Escola d’Adults i la realització d’una campanya de publicitat sobre Igualtat, amb la col·laboració d’Espai DOna, sense oblidar la millores en els centres escolars, l’augment de seguretat i neteja en el municipi i, específicament, en el Barri de les 613 Vivendes, ajudar a persones amb problemes de salut o econòmics, la creació d’un Banc d’habitatges o la realització d’una campanya de salut bucodental, celebrant també la Setmana de la Salut amb totes les entitats de Burjassot.

En el cas de les millores en les instal·lacions esportives, els regidors van informar que, després de la seua reunió amb l’àrea d’Esports, aquestes millores ja estan contemplades i es realitzaran gràcies a una subvenció de la Diputació de València.