Els quasi 340 contenidors de Burjassot també tenen missatge dins de la campanya “Volem millorar, ajuda’ns”

30 maig 2018|Burjassot

pegatinas en contenedores

Primer van ser els fanals, amb l’objectiu de conscienciar a les veïnes i els veïns de Burjassot de la importància de la seua cura i de mantindre a les mascotes allunyades d’aquests perquè els orins dels gossos no facen mal als elements metàl·lics que els componen. I, en aquests dies, tal com es pot percebre en la imatge que acompanya aquesta publicació, són els contenidors del municipi els que comencen a lluir també missatges molt directes i de conscienciació ciutadana per a mantindre el municipi com a tots ens agrada, net.

Una senyalització que ja ha començat i que, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient té encara major importància ja que mostra la implicació de Burjassot amb el respecte a l’entorn, als seus carrers, a les seues zones verdes i parcs, per a mantindre’ls, entre tots, Consistori i ciutadans, en les millors condicions de neteja.

Així, amb imatges fresques i missatge clars la campanya “Volem millorar, ajuda’ns” segueix endavant amb la ubicació de senyalitzacions en els contenidors; senyalitzacions o adhesius que assenyalen els residus dels quals sí que “s’alimenten” cadascun d’ells: de plàstic i envasos el groc, de cartó el blau i de fem orgànic els verds. Cada adhesiu indica el tipus de residu que cada contenidor recull perquè, en cas de dubte, les ciutadanes i els ciutadans tinguen clar on depositar el fem. En total, es van a senyalitzar 95 contenidors de cartó i paper, 81 de plàstic i envasos i 165 de residus orgànics.

A aquests elements més visuals s’uneixen, dins també de la campanya, les classes de conscienciació que s’estan desenvolupant en els col·legis del municipi i que estan convertint als escolars en “mestres” de neteja per als seus majors.

Amb totes aquestes accions, des de l’Ajuntament de Burjassot, tal com ha assenyalat el seu alcalde, Rafa García, “volem implicar a tota la ciutadania, grans i menuts, per a conscienciar-la de la importància de reciclar i classificar els residus que es generen a casa i, d’altra banda, de mantindre netes els carrers, ja siga de residus orgànics, de simples papers o dels excrements de les seues mascotes”.