Els escolars de Secundària de Burjassot coneixen les conseqüències del dany cerebral en els accidents de trànsit

8 febrer 2022|Burjassot

Charla seguridad vial PLB

De tots és sabut que la Policia Local de Burjassot porta anys treballant amb els centres educatius de Burjassot mitjançant classes i tallers centrats en l’educació viària orientada als escolars. Per a les classes que es plantegen amb els grups d’Educació Secundària, amb alumnat que ja domina les normes bàsiques d’educació viària i que, en el futur pròxim, es pot posar al volant de diferents vehicles, la PLB compta amb la col·laboració de Centre de Neurorrehabilitació Vithas Neuro Rehab Human Brain. Després d’una aturada en la celebració d’aquests tallers, a causa de la pandèmia, ara la PLB i el centre de rehabilitació neurològica han représ aquesta relació de col·laboració desinteressada que afavoreix la sensibilització juvenil, en matèria de responsabilitat viària.

L’objectiu d’aquestes xarrades amb els joves de secundària, com la que es va celebrar la setmana passada en el col·legi de la Nativitat (en les imatges) juntament amb el centre Neuro Rehab Human Brain és sensibilitzar als més joves en matèria de seguretat i precaució a l’hora de conduir un vehicle o circular correctament per la via, a fi d’evitar accidents que poden canviar radicalment la seua vida o la vida dels seus sers estimats.

Així, en la xarrada celebrada amb l’alumnat de La Nativitat, una de les neuropsicòlogues del centre rehabilitació neurològica, Marta Server, i una dels seus pacients, Olga Sendra, juntament amb la responsable de la PLB en matèria d’educació viària en els col·legis, la inspectora Araceli Pereira, van formar i van informar els estudiants sobre què són els traumatismes cranioencefàlics, quines són les seues conseqüències, com és la seua rehabilitació i com poden afectar lesions d’aquest tipus en la vida d’una persona.

Olga Sendra, víctima d’un accident de trànsit i pacient per dany cerebral va relatar en primera persona la seua experiència amb la finalitat de sensibilitzar als joves en matèria de precaució i seguretat viària. A més, durant la sessió, Olga va mostrar imatges del sinistre, com ha sigut el canvi personal que ha patit i com és la seua vida en l’actualitat. Finalment, va animar als estudiants a experimentar com seria viure amb algunes de les seqüeles que provoca el dany cerebral i les dificultats que comporta.