‘Los fuegos de otoño’, d’Irene Nemirovsky, protagonistes de la sessió del Club de Lectura de març

12 març 2024|Burjassot

Des de 22/03/2024 fins a 22/03/2024

fuegos ok

Divendres que ve 22 de març, a les 19.00 hores, la Biblioteca d’Adults de Burjassot celebrarà una nova sessió del Club de Lectura. En esta ocasió, el protagonisme serà per a la novel·la Los fuegos de invierno, d’Irene Nemirovsky.

El llibre transporta al lector a la fi de la Primera Guerra Mundial, quan Bernard Jacquelain torna de les trinxeres amb una medalla, però desil·lusionat davant la falta de perspectives. Després dels horrors presenciats en el front, lluita per fer-se un lloc en el món dels negocis térbols que campen a pler a París. Què pot atraure a la bella i assenyada Thérèse del rebel i una miqueta desvergonyit Bernard?

Malgrat els desenganys i sofriments que pot implicar-li eixa relació, Thérèse l’estima i confia que la força de l’amor acabe per imposar-se. Durant deu anys, gràcies als diners fàcils, tots dos gaudixen dels mediocres plaers de la vida burgesa, però quan els tambors de guerra tornen a sonar amb força i el futur es torna incert, tot comença a enfonsar-se.

Ambientada al París febril i dissolut d’entreguerres, Los fuesgos de otoño no sols és un retrat íntim d’uns homes i dones a la recerca d’una llibertat impossible, sinó també una semblança implacable i colpidora d’una classe social, presa dels seus privilegis i costums.

Irène Némirovsky va ser una escriptora nascuda en l’Imperi Rus que va viure a França des de la seua joventut i va escriure en francés. Va ser deportada a Alemanya sota lleis racials pel seu origen jueu, encara que s’havia convertit al catolicisme en 1939, i va morir a Auschwitz als 39 anys.