Els Pressupostos Participatius Infantils comencen el 19 de gener amb una consignació de 50.000€

17 gener 2023|Burjassot

Presupuestos Infantiles

Les xiquetes i els xiquets de Burjassot decidiran enguany en què es gasta una part del Pressupost Municipal. Des de l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, han posat en marxa els Pressupostos Participatius Infantils 2023, un mecanisme de participació per als menors de Burjassot amb el qual, mitjançant un procés democràtic, les xiquetes i els xiquets decidiran, de manera directa, a què es destina una part del pressupost municipal. En aquest cas, 50.000€, que podran ser ampliats en el cas que hi haguera major disponibilitat pressupostària al llarg de l’any.

Els Pressupostos Participatius Infantils, que recolliran les demandes i necessitats dels menors, arrancaran dimecres que ve 19 de gener dia en què els tècnics de participació començaran les visites als centres escolars del municipi ja que és en ells on l’alumnat podrà presentar les seues propostes sobre activitats o inversions a efectuar per part del Consistori.

El projecte es desenvoluparà amb els cursos de 4t i 5é de Primària conformats per alumnat amb edats similars a les de les xiquetes i els xiquets que participen en el Consell de les Xiquetes i els Xiquets de Burjassot.

El marc que orienta les propostes seran aquells valors vinculats al bé comú com la sostenibilitat, la igualtat i la no discriminació, la inclusivitat, l’adequació al territori, etc. I en el cas dels Pressupostos Participatius Infantils, les propostes podran ser tant d’activitats com d’inversions.

Les propostes formulades arribaran als departaments municipals competents perquè facen la valoracions tècniques, administratives, econòmiques i de viabilitat oportunes. Després d’aquesta fase, es confeccionarà el llistat de propostes que finalment es votaran en els col·legis.

La votació de les propostes seleccionades tindrà lloc al mes de març en els centre escolars i el resultat final, amb les propostes guanyadores, es publicarà en els col·legis i en la web municipal, del 3 al 6 d’abril.