Metrovalencia realitza un simulacre d’incendi d’una unitat de tren en el túnel de la Línia 1 de Burjassot

16 desembre 2021|Burjassot

Simulacro Metrovalencia

En la matinada del dimecres 15 al dijous 16 de desembre, Metrovalencia ha realitzat un simulacre d’incendi d’un comboi en el túnel de la Línia 1 (Bétera-Villanueva de Castellón), entre les estacions de Burjassot i L’Empalme. El simulacre s’ha dut a terme amb l’objectiu d’avaluar la capacitat de resposta en cas d’emergència, comprovar els elements contra incendis i d’evacuació de les instal·lacions del nou tram, els procediments del Pla d’Autoprotecció i la correcta coordinació entre organismes i entitats.

En l’exercici, organitzat per la Unitat de Seguretat i Protecció Civil de l’empresa pública, ha participat personal de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), entre els quals es trobava un maquinista, un tècnic de línia, un tècnic del Lloc de Comandament, un tècnic de Telecomandament, el Servei d’Informació d’Atenció al Client, un regulador, un coordinador de Seguretat i Reforç, la Unitat de Seguretat i Protecció Civil i la Brigada de Línia Aèria (LAE).

A més, també han participat vigilants de seguretat, el Serveis d’Emergència 112 Comunitat Valenciana, Bombers del Consorci Provincial de València, Bombers de l’Ajuntament de València, Policia de la Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia de la Generalitat Valenciana, Policia Local de Burjassot, Cos Nacional de Policia de Burjassot, Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Burjassot, el Servei d’Emergència Sanitari de la Generalitat Valenciana i mig centenar d’alumnes de l’Institut Superior de Formació Professional Sanitària Claudio Galeno de València, els qui van fer el paper de viatgers i viatgeres del tren sinistrat, alguns d’ells simulant ferides o assumint la condició de Persones de Mobilitat Reduïda (PMR).

La simulació ha començat a les 00.30 hores de la matinada i s’ha escenificat que un tren procedent de Bétera amb destinament Torrent, quan portava recorreguts uns 100 metres recorreguts del tram subterrani cap a l’Empalme, s’ha detingut per avaria. La part posterior de la unitat s’ha començat a omplir de fum procedent de la cabina de cua i el passatge i els detectors de fum de la unitat han advertit al maquinista. El conductor, una vegada ha comprovat l’estat de la situació, ha denominat al Lloc de Comandament per a informar de l’avaria de la unitat, de l’incendi i de la necessitat d’evacuar al passatge, iniciant-se així el protocol del Pla d’Autoprotecció d’FGV.

El simulacre va finalitzar sobre les 2.30 hores, amb una primera valoració “positiva” per part de tots els efectius participants a l’espera d’una anàlisi més en profunditat de l’exercici per part de cada departament implicat.