Música i tradició com a protagonistes de les Festes en honor a Sant Roc

30 juliol 2015|Burjassot

Les festes en honor a Sant Roc, patró de Burjassot, continuen omplint el municipi d’activitat i, en aquesta segona setmana els actes es multiplicaran gràcies al treball realitzat per la Regidoria de Festes, dirigida per Manuel Pérez Menero, i la Clavaria de Sant Roc 2015, que han preparat un gran ventall d’esdeveniments oberts a tots els públics.

Així, el dilluns 10 d’agost començarà amb la finalització, a partir de les 19.00 h, dels trasllats del sant, que recorrerà els carrers del municipi eixint des de Sant Miquel i finalitzant en l’Ermita. Abans d’arribar al seu lloc de descans, el patró visitarà també la Llar Sequera.

Aquest mateix dia, a les 21.00 h, els Clavaris es reuniran en la plaça de l’Ajuntament per a emprendre la Ruta de la Tapa que, amb l’acompanyament de l’Agrupació Musical Los Silos, recorrerà els bars i restaurants del municipi. La cita musical d’aquest dia tindrà lloc a les 23.00 h també en la plaça de l’Ajuntament, on l’Orquestra Supernova posarà el ritme a la nit i els veïns del municipi ballaran amb les interpretacions dels grans clàssics i els èxits més actuals. Un espectacle que, sens dubte, no deixarà ningú indiferent.

Solament un dia més tard, el dimarts 11 d’agost, els més menuts podran gaudir d’una vesprada de diversió recuperant una tradició, el taller infantil de “Fanalets”, tradició que permet als xiquets convertir diferents fruites o hortalisses en tota una obra d’art amb tan sol una cullera, un llapis i un ganivet, eines que seran necessàries per al taller que començarà a les 19.00 h en la plaça de l’Ajuntament. Una vegada acabat, els participants podran reposar forces amb orxata i fartons, activitat patrocinada per Òptica Alcocer. Després d’haver reposat forces, els xiquets podran lluir amb orgull i il·lusió els seus treballs en el passacarrers de la llum; una cercavila que omplirà els carrers del municipi de llum i alegria.

A la mitjanit, en la mateixa plaça de l’Ajuntament, tindrà lloc la cita musical del dia de la mà de la formació Takones Rumberos Social Club que acostarà a tots els presents a la música flamenca i l’art folklòric i de la rumba. L’actuació està patrocinada per la Regidoria de Festes.