Nova sentència condemnatòria per abandó animal a Burjassot

26 octubre 2018|Burjassot

Bienestar Animal- condena octubre 2018

La regidoria de Benestar Animal que dirigeix a l’Ajuntament de Burjassot la regidora Olga Camps ha informat que, recentment, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Paterna ha condemnat a un veí de Burjassot com a responsable de quatre delictes d’abandó animal. El delicte comés per aquest veí de Burjassot comporta una multa de 1200 euros i la inhabilitació per a la tinença d’animals.

La Societat Protectora d’Animals de Burjassot (SPAB) va ser qui, en el seu moment, va denunciar els fets provats a la inspectora responsable de Benestar Animal de la Policia Local de Burjassot qui, al seu torn, va cursar l’atestat davant el jutjat competent. Encara que els fets van ocórrer fa aproximadament dos anys, és ara quan s’ha condemnat a aquest individu per tindre, al balcó del seu domicili, dos cans en evident estat d’abandó, durant un espai continuat de temps. Gossos dels quals, posteriorment, l’individu tampoc va saber donar compte de la seua ubicació.

Des de Benestar Animal i des de la Policia Local de Burjassot celebren que, gràcies a la col·laboració veïnal que, en la majoria dels casos és qui dóna l’avís d’abandó i/o maltractament animal en els seus barris, la llei estiga actuant cada vegada més en matèria de benestar animal, condemnant a aquells que atempten contra els seus drets.