Noves mesures COVID-19, fins al 25 de juliol

9 juliol 2021|Burjassot

Medidas 9 de de julio 2021

Després de l’última reunió de la Mesa Interdepartamental per a la prevenció i actuació davant la covid-19, el president de la Generalitat Valencina, Ximo Puig, ha anunciat noves mesures a la Comunitat Valenciana, per a contrarestar l’expansió del virus, que s’ha incrementat durant les últimes setmanes. Les noves mesures entraran en vigor en la mitjanit del divendres 9 al dissabte 10 de juliol i estaran vigents almenys fins al 25 de juliol. La resolució que recull totes les mesures aprobades es pot consultar en el DOGV.

Les noves mesures són:

– Tancament de l’oci nocturn. Aquests establiments podran operar com a bars o cafeteries fins a les 00.30 de la nit.
– Avançament del tancament en hostaleria mitja hora, a les 00.00 es deixa de servir i a les 00.30 es tanca. Les taules podran ser d’un màxim de 10 persones en l’exterior i de 6 persones a l’interior.
– Reducció d’aforament en els espectacles massius. En espais oberts es passa de 4.000 a 3.000 espectadors i en els espais tancats de 3.000 a 2.000 espectadors.

A més, aquest mateix matí se sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) poder decretar tocs de queda selectius per municipis depenent de la incidència, en horari d’1 a 6 del matí. També se sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia la limitació de reunions socials a 10 persones, tant al carrer com en els habitatges.

D’altra banda, Puig ha recomanat encaridament l’ús de la mascareta, també a l’aire lliure i ha anunciat una campanya per a preservar la màxima ventilació a l’interior dels locals. A més, ha posat l’accent que hi haurà màxima vigilància per a la no realització de botellons, buscant un canvi de la normativa per a considerar-lo falta greu i la reducció de l’horari de la venda d’alcohol, fins a les 20 hores.