Noves mesures COVID-19, per al pròxim Nadal

9 desembre 2020|Burjassot

La Generalitat Valenciana ja ha anunciat i publicat les mesures de protecció enfront de la COVID-19 de cara les pròximes festes nadalenques, a aplicar en tot l’àmbit de la Comunitat Valenciana. Les noves mesures estan recollides en el Reial decret 19/2020 del President de la Generalitat i se centren, principalment, en les condicions del tancament perimetral, en els horaris i en el nombre de persones per a les pròximes reunions de tipus familiar i social.

Així, es prorroga fins al 15 de gener, la limitació d’entrada i eixida de la Comunitat Valenciana, a excepció dels dies 23, 24, 25 i 31 de desembre de 2020 i 1 de gener de 2021, que s’autoritzen aquells desplaçaments adequadament justificats, així com els desplaçaments a territoris que siguen lloc de residència habitual de familiars o persones reunides dels qui es desplacen, complint-se en tot moment els límits a la permanència de grups de persones que siguen aplicables.

Queda prorrogada també, fins al 15 de gener, la limitació de la circulació o desplaçaments en horari nocturn fins a les 00.00 (24 hores). En les nits del 24 al 26 de desembre de 2020 i del 31 de desembre de 2020 a l’1 de gener de 2021, la limitació de la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn s’ampliarà fins a les 01.30 hores, únicament per a permetre el retorn al domicili. En cap cas s’utilitzarà aquesta ampliació horària per a desplaçar-se a diferents trobades socials.

Així mateix, es prorroga fins al 15 de gener la limitació de reunió de grups de 6 persones en espais públics i privats. En relació amb la limitació de la permanència de grups de persones, les trobades amb familiars o amb persones reunides per a celebrar els menjars i els sopars nadalencs dels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2020 i de l’1 de gener de 2021 queden condicionats al fet que no se supere el número màxim de deu persones, llevat que es tracte de convivents. En tot cas, es recomana que aquestes trobades es componguen de membres que pertanguen al mateix grup de convivència i que no se superen els dos grups de convivència.