Noves mesures per a l’ús de la mascareta a partir del 26 de juny

25 juny 2021|Burjassot

El BOE ha publicat hui divendres 25 de juny el Reial decret aprovat ahir pel Consell de Ministres que flexibilitza l’ús de la mascareta en espais exteriors i que entra en vigor a partir de les 00.00 hores del 26 de juny de 2021. CONSULTA ACÍ EL BOE DE HUI

A partir d’aquest dia, i amb caràcter general, ja no serà obligatori portar mascareta en espais a l’aire lliure, sempre que hi haja una distància de seguretat de, almenys 1,5 metres, entre persones no convivents.

– En espais a l’aire lliure, no serà necessari l’ús de mascareta entre persones convivents, independentment de la distància social entre elles.
– Sí que serà obligatòria la mascareta tant en espais tancats d’ús públic com en espais tancats oberts al públic.
– També serà obligatòria en mitjans de transport públics i transports privats complementaris de persones no convivents de fins a 9 places.
– La mascareta serà igualment obligatòria en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure on els assistents es troben dempeus i no es puga garantir una distància de seguretat de, almenys, 1,5 metres.
– No serà obligatori portar mascareta en esdeveniments a l’aire lliure on les persones ocupen seients separats entre si per, almenys, 1,5 metres de distància.
– No serà obligatòria per a usuaris d’institucions d’atenció de persones majors o amb diversitat funcional ni en residències col·lectives de treballadors essencials, si la pauta completa de vacunació supera el 80%
– Serà obligatòria per a treballadors dels centres i visites.

La mascareta ha de continuar acompanyant-nos i no podem oblidar-la en eixir de casa ja que, en el cas que no es done la distància de seguretat o se’ns done un dels supòsits d’ús obligatori, haurem de portar-la posada.