Noves restriccions en la Comunitat Valenciana centrades principalment en la reducció d’aforaments

6 novembre 2020|Burjassot

Nuevas restricciones CV 6-11-2020

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en companyia de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, han anunciat aquest matí (6-11-2020) noves mesures addicionals per a la Comunitat Valenciana com a conseqüència de la situació de crisi sanitària generada per la Covid-19 i amb l’objectiu de contindre al màxim la propagació del coronavirus. Les noves restriccions estan contingudes en una nova resolució que ha quedat publicada en el DOGV, entrant en vigor aquesta mitjanit i prolongant-se la seua duració fins al pròxim 9 de desembre.

D’una banda, el president ha recalcat que el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana queda prorrogat fins al pròxim 13 de novembre, tal com va anunciar recentment i, d’altra banda, i a causa de la negativa evolució sanitària que mantenen els municipis d’Elda i Petrer, aquests quedaran tancats perimetralment durant els pròxims catorze dies.

Entre les noves restriccions que afecten sobretot l’àmbit social, la Generalitat ha anunciat una sèrie de mesures centrades en la limitació d’aforaments, les quals se sumen unes altres ja vigents amb anterioritat. Així:

– En les vetles i enterraments, l’aforament es limita a un terç, amb un límit màxim de 25 persones en espais a l’aire lliure o de 15 persones en espais tancats.

– Quant a les celebracions no religioses, l’aforament es limita a un terç, amb un màxim de 25 persones en espais a l’aire lliure o de 15 persones en espais tancats.

– No s’autoritza cap mena d’esdeveniment o d’activitat multitudinària dels previstos en el document “Recomanacions per a esdeveniments i activitats multitudinàries en el context de nova normalitat per COVID-19 a Espanya”, i en el document “Informació necessària per a l’autorització de celebració d’esdeveniments i activitats multitudinàries a la Comunitat Valenciana” que es va dictar per a donar compliment a la resolució de 17 d’agost passat, ni aquells esdeveniments i activitats, que foren anàlogues o similars.

– Quant a les activitats en seus festeres i tradicionals, no es podrà superar el número màxim de 6 persones, excepte per a funcions pròpies de gestió i administració i no s’obriran al públic, en cap cas.

– Quant als parcs infantils recreatius a l’aire lliure, del tipus castells inflables, tobogans i altres mòduls de jocs infantils similars, l’aforament màxim serà del 50%.

– Quant als locals d’oci infantil en espais tancats, les activitats grupals tindran un màxim de 6 participants. S’haurà de garantir la neteja contínua i que no es produïsca intercanvi d’objectes entre les persones usuàries.

– En els establiments i locals comercials minoristes i d’activitats de serveis professionals que no formen part de centres i parcs comercials, l’aforament màxim permés serà del 50%.

– En els mercats ambulants ambulants, es podran instal·lar fins a un màxim del 50% dels llocs habitualment autoritzats o ampliar l’espai disponible perquè l’efecte siga equivalent. L’espai haurà d’estar delimitat amb cintes o tanques havent de garantir els ajuntaments la neteja i desinfecció de la zona una vegada acabada l’activitat.

– En els centres i parcs comercials, l’aforament màxim queda limitat al 50%, tant dels locals com de les zones comunes. Aquestes només s’utilitzaran per al trànsit de clients i les zones recreatives romandran tancades.

Quant al consum a l’interior de locals, no es podrà superar un terç de l’aforament, mentre que el consum a les terrasses no podrà superar el 50%. No es permet els serveis del tipus self-service o bufet. Tampoc es permet el consum col·lectiu o en grup de begudes al carrer o en espais públics alié als establiments d’hostaleria o similars.

– Quant a les mesures relatives a biblioteques i arxius, no es podrà superar l’aforament del 50%.

– Als cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i espais similars, i recintes i establiments destinats a actes culturals i espectacles a l’aire lliure, l’aforament queda limitat al 50%. A l’interior no es podrà menjar ni beure, els seients hauran de ser preasignats amb identificació de cada ocupant i, en qualsevol cas, el públic romandrà assegut.

– Mesures relatives a l’activitat esportiva no professional ni federada, es podrà practicar esport per parelles sense contacte físic. Es podran realitzar activitats en grups fins a un màxim de 30 persones, en instal·lacions obertes, i fins a 20 persones, en instal·lacions tancades, sense contacte físic, mantenint la distància de seguretat i sense superar un terç de l’aforament màxim. No es permetrà l’ús de vestuaris ni dutxes.

– Quant al consum de tabac i assimilats, no es podrà fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure quan no es puga respectar la distància de seguretat de 2 metres.