Obres Públiques destinarà més de 10 milions d’euros a la finalització de les obres de la Línia 1 al seu pas per l’Empalme

23 novembre 2017|Burjassot

reinicio obras Línea 1
reinicio obras Linea 1

La conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori invertirà més de 10 milions d’euros per a les obres de finalització de la Línia 1 de FGV al seu pas pel barri de l’Empalme. Amb aquesta actuació, el departament complirà amb el compromís adquirit amb l’alcalde del municipi, Rafa García, de posar fi a una obra inacabada des de l’any 2011.

Segons fonts de la Conselleria s’ha iniciat el procés de contractació d’aquesta actuació de la qual “actualment només està executada l’obra del túnel però sense l’electrificació, la senyalització, els equipaments ni les instal·lacions“.

Davant aquesta situació, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera María José Salvador es van comprometre a acabar la redacció d’aquest projecte que afecta a l’estació de l’Empalme de Burjassot en resposta a una “justa reivindicació dels veïns del municipi i també per l’aposta del nou govern valencià per la seguretat viària i el foment del transport públic“.

Les obres que es van a realitzar consisteixen fonamentalment en la connexió ferroviària de l’estació de l’Empalme amb el soterrament existent, la connexió ferroviària del soterrament existent amb la via en sentit Bétera, així com la finalització de la urbanització de superfície sobre les vies soterrades. Aquesta actuació va a suposar per al municipi la significativa millora d’un barri, el barri de l’Empalme amb el carrer València i adjacents, que ha estat escanyat i aïllat durant prop d’una dècada. Sobre les vies soterrades a l’altura del carrer Mariano Benlliure, la urbanització de la zona portarà amb si la normal i més fàcil circulació dels vehicles, tant cap al nucli antic del municipi, com cap a les eixides a la Ronda Nord/Sud i a l’avinguda Nicasio Benlloch. A més, aquesta urbanització de la zona afectada permetrà la creació d’un bulevard que aportarà major qualitat de circulació als ciutadans que habiten el barri, normalitzant així la fins ara situació de estrangulament, en alliberar aquests terrenys ocupats per les vies.

D’altra banda, la infraestructura i superestructura ferroviària es completarà amb les instal·lacions d’electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, així com amb la instal·lació del sistema de ventilació a l’interior del túnel existent. El director general d’Obres Públiques, Carlos Domingo, ha assegurat que les obres projectades es realitzaran sense interrompre el servei ferroviari en cap moment i, una vegada finalitzades, proporcionaran un augment de la seguretat ferroviària i millores en la funcionalitat i capacitat de la línia.

El contracte d’elaboració del projecte i l’execució de les obres ascendeix a 9.682.574,41 euros i el d’assistència tècnica a 476.437,50 euros.