Octubre d’Animacions Lectores a Burjassot per a commemorar el 9 d’Octubre, el Dia de les Escriptores i el de les Biblioteques

5 octubre 2021|Burjassot

Des de 05/10/2021 fins a 07/10/2021

Cartel Bibliotecas Octubre 2021

Ja està tot preparat! Després del paró ocasionat a les activitats presencials per la Covid-19, l’Equip de Biblioteques Municipals de Burjassot ha programat un mes d’octubre ple d’animacions lectores, per a tots els públics, amb la il·lusió i l’objectiu de continuar fomentant la lectura des de les edats més primerenques.

Les activitats d’aquest mes es centraran en tres commemoracions importants que succeeixen l’octubre: el Dia de la Comunitat Valenciana, el Dia de les Escriptores i el Dia de les Biblioteques. Tres dates marcades en el calendari que se celebraran amb diferents activitats de dinamització lectora.

Després de l’animació lectora, el dimarts 5 d’octubre a les 18h protagonitzada pel conte de “L’Oroneta i el Rei” per a commemorar la festivitat del 9 d’octubre, el dijous 7 d’octubre tindrà lloc una divertidíssima i sorollosa globotà , en la plaça de la Casa de Cultura, per a continuar festejant el dia dels valencians i les valencianes.

Entrats ja en la segona setmana d’octubre, el dimecres dia 13 a les 18.00 hores, tindrà lloc la primera activitatt per a commemorar el Dia de les Escriptores que se celebra a tot el món el 18 d’octubre. Aquesta activitat portarà als participants en la mateixa a la lectura, en veu alta, de contes inclusius escrits per dones. Una vegada realitzades les lectures, triades pels xiquets i les xiquetes que participen en l’activitat, tindrà lloc un xicotet debat sobre aquestes.

El divendres 15 d’octubre, també a les 18.00 hores, la màgia de Luigi Ludus arriba a l’Auditori de la Casa de Cultura amb el seu divertit espectacle “Cantando bajo la màgia”, un espectacle pensat per a tots els públics en el qual la música té un paper molt important: les campanes d’hotel amb les quals s’obri el xou i que serveixen per a jugar amb el públic endevinant cançons; jocs cantats mentre va sorgint la màgia; la presència d’Albacete, un gos poeta malhumorat que fa poesia per a rapejar…en definitiva, un espectacle per a tots i totes que també s’inclou en els actes per a commemorar el Dia de les Biblioteques. Les invitacions per a gaudir de l’espectacle es poden reserva en aquest ENLLAÇ.

Per a commemorar el VI Dia de les Escriptores i el Dia de les Biblioteques, la Biblioteca d’Adults acollirà, el 18 d’octubre, el lliurament dels diplomes i un lot de llibres a les persones més lectores de Burjassot. Aquest emotiu acte posa de manifest tots els anys la importància de tindre un hàbit lector des de xicotets i anima a les persones de totes les edats a continuar fent ús dels fons de les Biblioteques Municipals per a continuar formant-se com a persones i descobrir nous universos lectors.

Amb la celebració d’aquest dia, Burjassot s’adhereix també a la campanya del Dia de les Biblioteques que cada any desenvolupa el Ministeri de Cultura i Esport, des de la Direcció General del Llibre i Foment de la Lectura, i que enguany té com a lema “Biblioteques: llegir, aprendre, descobrir”…tres idees que cada dia i en cada activitat es desenvolupen també des de les Biblioteques de Burjassot.

En la recta final de les celebracions, el dimarts 19 d’octubre, tindrà lloc a les 18.00 hores una nova animació lectora a la Biblioteca Infantil que arriba de mà del conte “La bibliotecària de Bàssora”. En aquesta activitat els participants debatran després de veure un vídeo-compte, sobre la importància de les biblioteques.

Per a finalitzar el mes d’activitats, el divendres 29 d’octubre a les 19.00 hores torna el Club de Lectura, a la Casa de Cultura amb la sessió dedicada a “El conquistador”, de José Luis Corral, catedràtic d’Història Medieval i novel·lista que amb aquest llibre desplega davant els ulls del lector una fascinant història de conquestes, rivalitats i passions que resulta imprescindible per a comprendre la configuració de l’Espanya Contemporània.