Paraules i Dones Grup Teatral posa en escena “La Rueda”, en els actes commemoratius del Dia de la Dona de Burjassot

4 març 2019|Burjassot

Des de 07/03/2019 fins a 07/03/2019

La Rueda

Els actes commemoratius pel Dia Internacional de la Dona no s’entenen, a Burjassot, sense la reivindicació social que porta amb si el teatre. De manera que, un any més i una vegada més, Paraules i Dones Grup Teatral de Burjassot torna a pujar-se a l’escenari amb una obra, “La Rueda”, ideada i creada expressament per a l’ocasió i per a reivindicar valors com el feminisme ben entés, l’esperança i la pau. L’obra s’inclou dins de la programació del Dia Internacional de la Dona, impulsada des de la regidoria de Polítiques d’Igualtat, que dirigeix la regidora Lluna Àrias, a través d’Espai dona. De fet, poc abans que la funció comence, es procedirà a la lectura del Manifest reivindicatiu amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Amb ni més ni menys que deu dones sobre l’escenari, “La Rueda” es representarà en el Tívoli dijous que ve 7 de març, a les 19h i l’entrada serà gratuïta. En paraules de la direcció, conformada per Amparo Pastor i J. Alberto García, “La Rueda” és una obra diferent, en la qual totes les dones que interpreten un paper han escrit el seu propi text. A més, és una celebració dels assoliments feministes que pretén, al mateix temps, fer pensar al públic sobretot el que encara manca per fer i per treballar i per reivindicar, sense fer distincions de sexe ni edat, per a aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes i, en última instància, per a aconseguir la pau”.

Amparo Sogorb, Dolores Godoy, Marga Parra, Puri Laserna, Emilia Villanueva, María José Sanz, Paqui Garrido, Amparo Pastor, Pilar García i Gloria Sevilla són les dones que es posaran en la pell, per exemple, d’obreres, mestresses de casa, temporeres, actrius, dependentes o jardineres, entre altres rols. Entre totes donen forma a una performance amb final esperançador que ha suposat un nou avanç en el grup teatral Paraules i Dones de Burjassot. Cada dona ha creat el text del seu propi paper, mentre que la direcció ha matisat i donat forma al text general, atenent també els aspectes d’interpretació i muntatge.

La funció compta també amb destacades col·laboracions com les del burjassoter Toni Ananda, amb les seues poesies teatralitzades creades específicament per a “La Rueda” o com la de la també burjassotera i artista Ana Mayol, que ha cedit les seues pintures per a l’escenografia i el grafisme. A més, l’espectacle compta amb música en directe a càrrec d’Alberto Mondéjar (guitarra i veu), Alex Casal, al baix i Oscar Alcaraz, a la bateria. La coreografia és a càrrec de Paco López.