‘Paraules i Dones’ posa en escena noves versions, amb perspectiva de gènere, de ‘La Cenicienta’ i ‘La Bella Durmiente’

3 març 2023|Burjassot

Des de 09/03/2023 fins a 09/03/2023

Teatro Paraules i Dones 9-03-2023

Mai falta en la programació de Burjassot per a commemorar el Dia Internacional de les Dones i és l’associació local que, cada any, s’encarrega de reivindicar la Igualtat, a través de la mirada intel·ligent i crítica del teatre. Atés el lema de la campanya pel 8M a Burjassot de 2023, ‘La Igualtat comença per la Cultura, l’Associació Teatral ‘Paraules i Dones’ torna a la càrrega i proposa a la ciutadania la posada en escena de dos contes clàssics, però abordats des d’una perspectiva molt diferent de la tradicional.

La cita amb el teatre de ‘Paraules i Dones’ tindrà lloc dijous que ve 9 de març, a les 19 h en el Centre Cultural Tívoli. ‘Érase dos veces La Cenicienta y La Bella Durmiente’ és el títol d’una original funció en la qual es dona una altra oportunitat a aquests contes tradicionals, a partir d’un projecte de Belén Gaudes i de Pablo Macías. L’entrada és gratuïta i està recomanada per a persones a partir de 6 anys.

Amb aquests dos contes escenificats, des d’una perspectiva diferent, es pretén “mantindre la màgia i la fantasia del conte tradicional però prescindint d’aspectes també presents com la violència, el sexisme, la desigualtat o el culte a la bellesa, convertint-se així en dues històries coeducatives. Contem dos contes en els quals la bellesa externa no és imprescindible per a ser feliç, en els quals una dona no necessita a cap home que la salve de l’abisme o en els quals a les xiquetes que no es porten bé, no s’abandonen al bosc”.