Pierre Lemaitre arriba al Club de Lectura amb la seua novel·la “Nos vemos allá arriba”

15 març 2018|Burjassot

Des de 23/03/2018 fins a 23/03/2018

nos vemos allá arriba

La huitena sessió del Club de Lectura de Burjassot tindrà com a protagonista a l’autor francés Pierre Lemaitre, conegut per la seua labor literària centrada en el gènere negre i policial encara que, en aquesta ocasió, la novel·la que s’analitzarà, res té a veure amb aquest registre. Es tracta de “Nos vemos allá arriba”, un llibre del que debatran les components del Club de Lectura el divendres 23 de març, a partir de les 19 hores, en la Casa de Cultura. 

“Nos vemos allá arriba”, Premi Goncourt 2013, és un emocionant cant a la capacitat de superació de l’ésser humà i, alhora, un fresc i atrevit retrat d’una societat descomposta per un dels més cruels invents de l’home: la guerra.

La novel·la tracta de dos antiherois, Albert i Édouard, dos soldats que resulten greument ferits a escassos dies de la fi de la guerra, quan ja quasi poden tocar amb els seus dits l’armistici. Albert se sentirà en deute amb Édouard i li atendrà en l’hospital militar on estan ingressats els dos. Aquest serà només l’inici de les trajectòries d’aquests dos personatges; dos homes completament oposats tant en la manera de veure la vida com en la forma d’afrontar la tornada a seu país. Ahi radica el major dels encants de la novel·la: veure com, malgrat les seues diferències, aconsegueixen mantenir-se units en les adversitats.

Nascut a París en 1951, Pierre Lemaitre és un escriptor francés de renom, guardonat en múltiples ocasions per la genialitat de les seues novel·les, les quals han sigut traduïdes a diferents idiomes.