Presa de contacte entre l’Ajuntament de Burjassot i l’Oficina ORIENTA

12 gener 2021|Burjassot

Oficina ORIENTA

El mes de desembre passat, dues regidores de l’Ajuntament de Burjassot, Yolanda Andrés com a responsable de l’àrea de Benestar Social i Isabel Mora Martínez, al capdavant dels Serveis Socials i Sanitat, van mantindre una reunió en el Consistori amb el personal que està a càrrec de la coordinació de l’oficina ORIENTA. L’objectiu principal de la trobada era presentar a l’Ajuntament les principals línies d’actuació i serveis que s’ofereixen en ORIENTA, l’oficina integral LGTBI de la Generalitat Valenciana i, al mateix temps, plantejar futures línies d’actuació conjuntes. En l’actualitat, ORIENTA, que va nàixer al juliol de 2019, compta amb oficines a les ciutats de València, Castelló i Alacant, amb la previsió d’ampliar la seua presència en altres municipis, a més d’eines i mecanismes per a l’atenció no presencial.

Durant la reunió, les representants de l’oficina ORIENTA a València van exposar a les edils de Burjassot la finalitat d’aquest nou servei públic orientat a l’atenció específica de persones LGTBI però també dedicat a atendre familiars i persones properes de persones LGTBI, així com a professionals de diferents sectors. Segons van explicar, el servei sorgeix per a donar resposta a una necessitat demandada durant anys per la població LGTBI, però també en compliment a la Llei 23/2018, de 29 de novembre de la Generalitat Valenciana, d’igualtat de les persones LGTBI.

Des de la seua obertura a València i tal com van informar les representants de l’oficina ORIENTA, un total de tretze persones de Burjassot han sigut ateses, mentre que en la totalitat de la província, s’han atés a un total de 755 persones. Encara que en principi l’atenció en ORIENTA era presencial, el confinament i les posteriors restriccions en l’àmbit autonòmic, han fet que les consultes siguen de moment telefòniques o virtuals.

Entre les possibles línies d’actuació que es van abordar, es va posar sobre la taula una coordinació estreta entre l’oficina i els serveis socials de Burjassot o, en un futur, facilitar un espai per a l’atenció personalitzada, en casos puntuals, per a persones que no es puguen desplaçar.

En l’actualitat, l’oficina ORIENTA de València es troba al carrer Pobla de Farnals, 18. El telèfon de contacte és el 96 339 46 68 i el correu electrònic de contacte és orienta_vlc@cv.gva.es.

En els següents enllaços també hi ha informació sobre l’oficina ORIENTA i sobre el seu equip de professionals:

http://www.inclusio.gva.es/es/web/igualdad-diversidad/orienta
https://lambdavalencia.org/es/orienta-oficina-integral-lgtbi/
https://www.youtube.com/watch?v=ISrRRCItRls