Presentat el Consell de les Xiquetes i els Xiquets de Burjassot

10 maig 2022|Burjassot

Consejo de las Niñas y los Niños

Amb la solemnitat que imprimeix a qualsevol acte el seu Saló de Plens, l’Ajuntament de Burjassot, a través de la Regidoria de Protecció dels Drets de la Infància que dirigeix Yolanda Andrés ha presentat el Consell de les Xiquetes i els Xiquets de Burjassot. La creació d’aquest Consell s’emmarca en el projecte internacional de la Ciutat de les Xiquetes i els Xiquets, del qual Burjassot forma part des d’el mes de març passat.

Es tracta d’una iniciativa internacional de participació ciutadana impulsada pel pedagog Francesco Tonucci que actualment està en marxa en més de 200 ciutats del món i que pretén que els xiquets i les xiquetes també siguen protagonistes de la construcció i millora de les seues ciutats, com a ciutadans i ciutadanes del present, prenent partit en decisions que els concerneixen com a col·lectiu i, fins i tot assessorant l’alcalde i a l’equip de govern, a través d’aquest consell.

Així, el Consell recentment presentat és un grup de xiquets i xiquetes, un total de 28, de 3r i 4t de Primària dels col·legis de Burjassot. Atés que l’elecció dels membres del Consell s’ha produït a final del curs escolar, s’ha seleccionat a alumnat de 3r i 4t de Primària, que cursaran 4t i 5é de Primària el curs que ve, de manera que la seua permanència al Consell és d’un curs escolar sencer.

Així, a partir d’ara, els membres del Consell de les Xiquetes i els Xiquets es reuniran una vegada al mes per a, tutelats per un equip tècnic de monitors, realitzar activitats i dinàmiques que els ajuden a plantejar suggeriments i necessitats als governants de la ciutat perquè Burjassot es convertisca en una autèntica Ciutat de les Xiquetes i els Xiquets.