Presentat el llibre “Burjassot y Vicente Blasco Ibáñez (un vecino universal)”

7 novembre 2017|Burjassot

Libro Blasco Ibáñez
Libro Blasco Ibáñez

No cabia ni mitja agulla en el Saló d’Actes del Col·legi Major Sant Joan de Ribera, emblemàtic i històric lloc de Burjassot escollit, en la vesprada d’ahir, per a albergar la presentació del llibre “Burjassot y Vicente Blasco Ibáñez (un vecino universal)”. I és que van ser molts els veïns i veïnes del municipi els que no van voler perdre’s aquesta oportunitat per a conèixer més a fons la influència que el seu poble, Burjassot, va exercir en un dels personatges més rellevants de la història contemporània valenciana.

Conduït per Mª Amparo López, qui forma part de l’equip d’autors del llibre juntament amb Robert Blanes, Ángel López i Vicente Sanchis, l’acte va començar amb les paraules de l’Alcalde de Burjassot, Rafa García, seguides de les de Roc Senent, regidor de Turisme i Promoció Econòmica. També van intervenir Jordi Sebastià, exalcalde de Burjassot i Eurodiputat i Ricardo Sixto, qui va anar regidor de Burjassot per Esquerra Unida i ara és diputat nacional. A continuació, va prendre la paraula el poeta i assagista valencià Lluís Roda, qui signa el prefaci del llibre presentat, el qual va voler reivindicar la rellevància de la figura de Blasco, en tots els àmbits on va destacar tals com la política, el periodisme i la literatura. Finalment, Robert Blanes, qui va intervenir com a representant de l’equip d’autors als quals se suma Miquel Martí, com a il·lustrador, va prendre la paraula per a oferir al públic assistent un resum relatat del llibre, detenint-se en els principals moments, situacions, vivències, records, aparicions literàries etc, que van unir i uniran per sempre a Blasco amb la ciutat de Burjassot i que es narren, exhaustivament, en el llibre presentat.

La publicació del llibre “Burjassot y Vicente Blasco Ibáñez (un vecino universal)” està promoguda per les Regidories de Turisme i Promoció Econòmica, dirigides per Roc Senent, la Fundació Centre d’Estudis Vicente Blasco Ibáñez i Esquerra Unida de Burjassot. És la segona publicació que ve a formar part de la col·lecció “Burjassot tiene su historia”, que forma part de les publicacions de la Universitat Popular de Burjassot.