Quasi 1.000 veïns de Burjassot participen en el sondeig sobre l’antic Mercat Municipal i ix triada l’opció gastronòmica

15 abril 2016|Burjassot

El passat 14 d’abril, l’Ajuntament de Burjassot va dur a terme un sondeig ciutadà per a determinar l’ús comercial de l’antic Mercat, situat en la plaça Baltasar Mallent. Al llarg de la jornada, totes les persones empadronades a Burjassot, van poder votar, tant presencialment com a través d’un formulari en Internet, entre les quatre possibles opcions d’ús: Gastronomia i restauració, Mercat Temàtic, Supermercat i Galeria comercial.

Aquest matí, s’ha procedit al recompte i anàlisi de vots en l’Oficina de Modernització i Qualitat del Consistori. Amb un total de 947 vots realitzats per part de la ciutadania, l’opció més votada, amb 406 vots, ha sigut la de Gastronomia i Restauració. Li segueix, com a segona opció més votada la de Mercat Temàtic, que ha obtingut un total de 336 vots. En tercer lloc ha quedat l’opció de supermercat, amb un total de 137 vots, mentre que l’opció d’ús menys votada ha sigut la de galeria comercial, que ha obtingut 66 vots.

Per a l’Alcalde de Burjassot, Rafa García, “aquesta experiència de participació ciutadana mitjançant un sondeig d’opinió ha sigut molt positiva, ja que tots hem pogut expressar la nostra decisió sobre el que les veïnes i els veïns ja van decidir en el seu moment que podia situar-se en l’antic mercat, apuntant possibles idees. Hem votat sobre les idees que han facilitat els veïns, i ha guanyat una d’elles, la gastronòmica. Ara comença una altra fase, la fase administrativa, en la qual s’engegaran els mecanismes necessaris per a estudiar la viabilitat del projecte”.

Del total de les votacions realitzades al llarg de la jornada d’ahir, 792 es van realitzar a través d’Internet. De les votacions realitzades de manera presencial, en els tres punts municipals que es van habilitar en la jornada de votació, 90 votacions es van realitzar en l’urna situada en el Consistori, 20 votacions es van obtenir en l’urna de la Casa de Cultura, mentre que en el CRES d’Isaac Peral es van realitzar 45 propostes. Solament 2 votacions s’han declarat nul·les.