Recursos i materials per a l’esport i l’exercici físic durant el confinament

26 març 2020|Burjassot

deporte 2

La declaració de l’estat d’alarma a Espanya i el conseqüent confinament en les llars va suposar un inicial contratemps per a totes les persones que practiquen esport amb regularitat, bé a l’aire lliure i pel seu compte, bé en gimnasos i locals especialitzats per a la pràctica d’activitat física, bé en clubs o federacions, a nivell professional.

No obstant això, les ganes de moure’s i de mantindre’s en forma en dies i setmanes en els quals el sedentarisme pot incrementar-se notablement, han sigut centenars les propostes, rutines, mètodes i reptes per a l’esport i l’exercici a casa que han proliferat en els mitjans de comunicació i en les xarxes socials, mentre els ciutadans i ciutadanes se les han enginyades per a habilitar un gimnàs en la llar o, almenys, un espai reservat al moviment.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria d’Esports que dirigeix Juan Gabriel Sánchez, ha adaptat part dels cursos de les Escoles Esportives Municipals perquè algunes classes puguen ser seguides pel seu alumnat a través d’Internet.

Però, a més, des del Consistori es vol contribuir, amb aquesta llista de recursos esportius, al fet que els burjassoters i les burjassoteres que ho desitgen, aprofiten aquest #quedatacasa per a no descurar la seua forma física, recordant que, si es practica exercici, ha de ser amb responsabilitat i seguint consells de professionals de l’activitat física i l’esport, per a evitar possibles lesions.

Puesta a punto: Una volta al passat amb les rutines matineres d’Eva Nasarre. Moviment amb molt de sabor als 80.

#Yomemuevoencasa: diferents professionals ofereixen plans d’entrenament en directe, cada dia, en els seus perfils, aglutinats sota l’etiqueta #yomemuevoencasa. Imprescindible disposar d’un compte d’Instagram.

Freeletics: aplicació amb rutines d’exercicis que s’inspiren en el crossfit i l’alta intensitat, amb entrenaments durs i amb moltes repeticions. Apta per a les persones que practiquen esport amb regularitat però no per als acabats d’iniciar.

Juntasesmejor: Llicenciades totes dues en Ciències de l’Educació Física, Paula i Patricia porten, des del dia que es va decretar l’estat d’alarma, proposant 45 minuts d’exercici diari, apte per a tota la família, combinat amb píndoles de ball, ioga i pilates, i sempre amb un missatge final per a l’optimisme i l’esperança. Tots els dies, a les 10h, en el seu canal d’IG.

The Body Coach: Es tracta d’un britànic que crea rutines, només amb el pes del propi cos i en espais tan reduïts com el corredor de casa.

Beatriz Crespo: doctora en Activitat Física i Medicina, que ja està creant píndoles d’entrenament a casa durant el confinament per coronavirus. Les ha anomenades #healthypills i puja dues diàries, de 30 minuts cadascuna, en cap cas d’alta intensitat. També, algunes d’aquestes píndoles, són per a persones majors.

No obstant això, al marge de les opcions proposades, hi ha moltes més en la xarxa de xarxes. Només fa falta indagar una mica en l’activitat que més interesse a cadascú i corroborar que, darrere de tal pàgina o tal aplicació, hi ha persones professionals de l’àmbit esportiu.