Xarxa de voluntariat a Burjassot per a ajudar als més vulnerables durant la crisi del coronavirus

24 març 2020|Burjassot

Voluntariado

Afortunadament, la solidaritat i l’ajuda desinteressada a l’altre són valors humans que afloren amb força en les societats en èpoques de crisis o temps difícils. Així, enmig de la crisi del coronavirus que en aquesta setmanes sacseja el planeta, són moltes les iniciatives solidàries i de voluntariat que s’ha posat en marxa a les ciutats, als pobles, en els barris i internacionalment fins i tot, gràcies al poder de les Noves Tecnologies.

Burjassot se suma també al carro de la solidaritat i ho fa posant en marxa una xarxa de voluntariat que s’està articulant entorn de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil del municipi. Així, els ciutadans i ciutadanes que vulguen donar-se alta com a voluntaris a l’Ajuntament de Burjassot han de remetre un correu electrònic a proteccioncivilburjassot@yahoo.es . Quan escriguen, han de proporcionar una sèrie de dades personals com són nom i cognoms, DNI, correu electrònic, telèfon de contacte, i l’àmbit per al qual es presenta voluntari/a o en què creu que pot col·laborar.

No obstant això, des de l’Ajuntament de Burjassot es vol posar l’accent en la responsabilitat i el compromís que implica realitzar un voluntariat, la qual cosa no ha de confondre’s amb el fet de tindre més llibertat de moviment o de no estar a casa. Es recorda que quedar-se a casa, sobretot si s’està sa, és un acte de responsabilitat i solidaritat per als col·lectius més vulnerables davant el contagi de coronavirus.