Representants de la Policia Local de Burjassot es reuneixen amb la Fiscalia de Medi Ambient

15 febrer 2018|Burjassot

PLB- Reunión Fiscalía Medio Ambiente Febrero 2018

El respecte i la cura pels animals de companyia és un dels objectius claus de la Unitat de Prevenció Animal (UPAN) de la Policia Local de Burjassot, dirigida pel regidor de Policia i Seguretat Ciutadana, Manuel Pérez Menero. Objectiu que desenvolupa i que li porta a participar en diferents accions formatives per a garantir que, a Burjassot, es defensen i es respecten els drets dels animals de companyia.

Així, en aquests dies, la regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament de Burjassot, Olga Camps, junt el Comissari Cap de la Policia Local de Burjassot, Javier Collado, i la inspectora responsable de la UPAN, Araceli Pereira, han participat en una reunió de coordinació amb la Fiscalia de Medi Ambient de València. Un primer contacte per a conéixer al Fiscal responsable de l’àrea i, alhora, a la resta de components d’altres policies locals amb unitats especialitzades en protecció animal.

Aquesta ha sigut la primera de moltes altres reunions que tindran lloc amb l’objectiu d’unificar les actuacions policials en relació als delictes de maltractament animal, realitzar propostes i solucionar els problemes plantejats. De fet, tal com han assenyalat els assistents a la reunió, el Fiscal pretén coordinar-se amb les Policia Locals interessades i portar els casos de maltractament animal personalment i donarà les pautes bàsiques per a realitzar les diligències per un presumpte delicte de maltractament animal, així com per a resoldre els dubtes que sorgisquen i coordinar a les diferents Forces i Cossos de Seguretat en les actuacions en aquesta matèria.

Aquestes accions mostren la cada vegada major implicació, per part de les Forces i Cossos de Seguretat, en matèria de Benestar Animal.