Ruth Sawa presenta el poemari ‘Sin más sonido que el silencio’, a la Casa de Cultura

16 octubre 2023|Burjassot

Des de 20/10/2023 fins a 20/10/2023

Sin más sonido que el silencio

Dins de la programació de foment de la lectura de les Biblioteques Municipals, la Casa de Cultura de Burjassot acollirà una nova presentació literària, en este cas, un poemari.

Sin más sonido que el silencio és l’obra que, editada per Éride Ediciones, presentarà la seua autora, Ruth Sawa, divendres que ve 20 d’octubre a les 19.00 hores, a la Sala d’Audiovisuals.

El poemari està ple d’experiència personal, de vivències, de dolor, d’ensenyament… és un poemari fàcil de llegir, però es necessita temps per a digerir. Les metàfores i les vivències impregnen un món de paraules que s’havien de dir, compartir i escampar perquè la gent puga fer-les seues, també.

Ruth Sawa, pseudònim de Ruth Reolid, va nàixer a València, va passar la seua infància a Mallorca i resideix a Burjassot, des de fa més de 20 anys. Va estudiar Integració Social i Magisteri i, actualment, treballa en Educació Especial. La poesia va estar presenta en la seua vida des de molt xicoteta, escrivia sempre que podia i des de sempre es va sentir diferent, ja que per a ella el que defineix un poeta és la seua mirada. Des d’adolescent va participar en certàmens, tant de poesia com de narrativa, i en diverses revistes literàries.

Quan va començar els seus estudis de Magisteri, va conéixer a la poeta cubana Ángela de Mela que la va fer entrar en un camí de descobriment personal i de poesia diferents als que coneixia fins a eixe moment; va poder connectar amb Carilda Oliver o amb Lina de Feria i també amb altres poetes com Sylvia Plath, la qual ha significat molt en els seus versos.

Ruth també destaca que la música ha inspirat de manera latent la seua escriptura, amb grups com La Habitación Roja, Amaral, Zahara i Viva Suecia. Sempre compromesa en la difusió de la paraula, ha quedat finalista en diversos concursos literaris.

La presentació del llibre comptarà també amb la participació d’Elena Lanzarote.