Sant Roc inicia el seu periple per les falles i parròquies de Burjassot

4 agost 2022|Burjassot

Voltejaven enèrgiques les campanes, ahir de vesprada (3-08-2020) a pocs minuts de les 20 h, en l’ermita dels patrons de Burjassot. Anunciaven amb alegria que Sant Roc i els seus fidels seguidors estaven calfant per a, puntuals, prendre els carrers del municipi en una ruta que ja ha començat, després d’una parada de dos anys en la maleïda estació de la pandèmia, i que s’estendrà fins dimarts que ve 9 d’agost. Per a llavors, el patró haurà visitat els tretze casals fallers de Burjassot i haurà fet nit en totes les parròquies de la localitat.

Custodiat per la Clavaria de Sant Roque 2022 i Francisco Dauder com a clavari major al capdavant; amb la companyia de l’alcalde de Burjassot, Rafa García i del regidor de Festes, Manuel Pérez Menero i d’un nodrit grup de la Corporació Municipal; amb el ritme fester que sempre imprimeix als trasllats de Sant Roc la música de l’Agrupació Musical Los Silos i amb l’alegria de les clavariesses de l’Encontre i de la gran família fallera de Burjassot, Sant Roc va iniciar ahir, a coll dels intrèpids portadors, el seu propi camí dividit en etapes. En la primera etapa, el patró va ser rebut amb honors en els casals de les comissions de les Falles Fermín Galán i García Hernández- Primavera, Mendizábal i Mestre Lope-Josep Carsí. Finalment, Sant Roc va ser rebut, també a colp de campanes i traca inclosa, en la Parròquia de Sant Joan de Ribera, on ha descansat aquesta nit.

Però hui el sant viatger i pelegrí, protector dels malalts, tornarà de nou als carrers d’un poble que li vol perquè, encara que la calor referma i el camí és llarg, els trasllats de Sant Roc tenen alguna cosa que enganxa. Bé ho saben això tots i totes els que hui, puntuals, s’acostaran a Sant Joan de Ribera per a acompanyar al patró en la seua segona etapa, un trasllat el de hui que farà parada en els casals de les comissions de María Ros- Sant Tomás i Nàquera-Lauri Volpi per a finalitzar en la Parròquia de la Santíssima Trinitat.

Tota la programació de les festes patronals en honor a Sant Roque es pot consultar en el Llibre oficial de les Festes, publicat en la web municipal.