Santander torna a ser talismà per a la secció de l’Ultrafons del C.A Els Sitges

10 setembre 2021|Burjassot

CA Els Sitges en Santander

Amb tot just unes setmanes de temps per a digerir una temporada extenuant, la secció de Ultrafons del C.A Els Sitges de Burjassot, s’ha calçat novament les seues sabatilles per a tornar a Santander, una ciutat talismà per als valencians on, en el mes de juny passat, es van alçar amb el subcampionat d’Espanya per clubs de 100 km absolut. De fet, tres dels sis atletes de Burjassot van pujar al podium de la general i cinc ho van fer en les seues respectives categories.

Ara, en la primera edició de les 24h de Santander, el club burjassoter va desplaçar a sis atletes amb el mateix Eduardo L. Gómez (director tècnic i entrenador del club) al capdavant i Jorge Pitarch, que van participar en les 6h; i Julio Pastor, Juan Andrés Camacho i Xesc Terés, que van disputar la prova de les 12h. Per part seua, Abel Barrio, va sorprendre amb el seu segon lloc en la general de les 3h (2n també en la seua categoria, Màster 1) després de recórrer 32 km i 393 m.

La prova més emocionant, no obstant això, va ser la de les 6 hores en la qual ‘Pity’ i Eduardo van formar un tàndem sòlid fins superades les quatre hores i mitja. Eduardo, en qualitat de director tècnic del club i entrenador, va acudir en principi a acompanyar a Jorge Pitarch, que a Burjassot es va trencar el soleo i no va poder disputar les 6h en plenitud. Tots dos corredors van mantindre el ritme per a aconseguir els 70 km fins que ‘Pity’ va començar a acusar el cansament. Des del box del Club, Isaac Barragán va informar llavors que el segon els portava 6 voltes, però que al tercer el tenien a tan sols 3 voltes, així que Edu va incrementar el ritme per a intentar acostar-se al podi, retallant amb passes de gegant la distància, i aconseguint ser tercer de la general en la mateixa volta que el segon. A més, va véncer en la seua categoria. “Estic més que satisfet ja que no havia descansat res més que el dia anterior i arrossegue un volum molt alt de quilometratge setmanal, atés que estic preparant una competició de 24 hores”, va assenyalar el corredor i director tècnic del CA Els Sitges. ‘Pity’, mentrestant, recuperava les bones sensacions i entrava en sisena posició en la general, però segon de la seua categoria (Màster 2).

En les 12 hores, Julio Pastor desplegava el seu potencial recorrent un total de 107 quilòmetres i 981 metres que li permetien ajudar-se a pujar a la tercera posició de la general (2n Màster 2). Entre els sèniors, Juan Andrés Camacho i Xesc Terés van haver d’abandonar la prova després de 4 hores i 16 minuts corrent. Temps en el qual van cobrir una distància de 45,6km. Malgrat això, Xesc Terés va quedar en una meritòria sisena plaça en la seua categoria i Juan Andrés, en la primera dels sèniors.

Així van quedar doncs els resultats dels atletes del C.A Els Sitges:

3h: Abel Barrio (2n en la general i 2n en la categoria Màster 1) 32.393 Km
6h: Eduardo L. Gómez (3r en la general i 1r en la categoria Màster 2) 71.459 Km
6h: Jorge Pitarch (6é en la general i 2n en la categoria Màster 2) 67.771 Km
12h: Julio Pastor (3r en la general i 2n en la categoria Màster 2) 107.981 Km
12h: Juan Andrés Camacho (15é en la general i 1r en la categoria Sènior) 45.602 Km
12h: Xesc Terés (14é en la general i 6é en la categoria Veterans 2) 45.602 Km

D’altra banda, el calendari dels ultrafondistes no dona treva i mentrestant, un altre dels corredors de llarga distància del CA Els Sitges, representava a Burjassot en el ‘Repte Solidari 3 maratons per l’ELA’, una prova de 126,585 km entre Girona i Barcelona. Cristian Llacuna partia a les 3 de la matinada des de la Catedral de Girona, amb frontal i per vies verdes, travessant dos rius a causa dels temporals. Van començar el dia pujant un far a 500 metres de desnivell i es van endinsar en la costa vorejant la cornisa mediterrània fins a arribar a Barcelona.

Les dutxes de les platges servien als corredors d’improvisades fonts d’hidratació en un dia de calor sufocant. El ritme de carrera controlat, de 6,10 a 6,20 va anar fent mossa en els participants. Cristian, finalment va decidir parar en el km 100 per a no entorpir el ritme de la resta. “Notava molta càrrega de cuádriceps i no volia forçar ni tampoc alentir el ritme dels altres”, explica l’atleta qui, no obstant això, s’ha mostrat “content per col·laborar i ajudar a un repte solidari i de saber que al final es va aconseguir amb èxit”.