S’inauguren els mosaics #CreandoEscuela en les Escoles Infantils Municipals de Burjassot

8 gener 2018|Burjassot

Inauguració Creando Escuela 11-01-2018

Com a iniciativa de la Regidoria d’Educació, dins del Pla Burjassot Ciutat Educadora, la iniciativa d’innovació educativa”Mosaics vius. Creant Escola” ha estat desenvolupant-se des del passat mes d’octubre i ara, amb el 2018 recentment estrenat, és hora de donar per conclòs aquest projecte comunitari i, sobretot, de veure i gaudir dels resultats en les Escoles Infantils Municipals.

Després de més d’un mes de treball a partir de les opinions, vivències i aportacions dels membres de les comunitats escolars d’ambdues escoles, va quedar dissenyat el mural que havia d’il·lustrar les façanes de les escoles i, a continuació, el passat 25 de novembre i també el 2 de desembre, famílies, equip educatiu i veïns i veïnes en les Escoles Infantils Municipals “Isabel la Catòlica” i “613 Vivendes” van acudir a fer-ho realitat pintant en els murs de l’EIM “613 Vivendes”. Del treball realitzat en l’EIM “613 Vivendes” es va extraure un segon disseny que ha quedat plasmat en una gran lona que recobrirà el lateral de l’EIM “Isabel la Catòlica”, la façana de la qual està protegida per ordenança municipal. D’aquesta manera ambdues escoles han quedat germanades. A més, per iniciativa dels regidors i les regidores infantils, les escoles han sigut renombradas, baix el nom de Lluminetes, després d’un procés de votacions per part dels integrants de les comunitats escolars que han participat.

Així, el dijous 11 de gener tindrà lloc la inauguració d’aquestes creacions i dels nous noms de les escoletes. Els actes donaran començament a les 17h en l’EIM “Isabel la Catòlica”. A continuació, de 17:30h a 18h hi haurà una cercavila que finalitzarà en l’EIM “613 Vivendes”, on continuarà la inauguració. A les 18:30h en Centre Socioeducatiu Díaz Pintado, s’estrenarà el curt documental “Creant Escola”, realitzat per Samuel Sebastián on es resumeix i es mostra aquesta experiència comunitària i creativa a partir d’imatges gravades del procés de creació i dels participants.

El disseny del mural que cobrirà sengles façanes, ha sigut desenvolupat de manera participativa per Luminària, col·lectiu d’art i aprenentatge.