Sentència condemnatòria contra la dona que va intentar matar a la seua mascota amb barbitúrics

18 octubre 2016|Burjassot

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Paterna ha emès hui (18-10-2016) sentència condemnatòria per a la dona, veïna de Burjassot, per haver comès un delicte de maltractament animal, previst i penat en l’article 337.1.a) i 337.2.a) del Codi Penal. La causa s’ha iniciat en aquest Jutjat, pel Procediment ràpid, a partir de l’atestat presentat per la Policia Local de Burjassot, el passat 10 d’octubre.

La Societat Protectora d’Animals de Burjassot (SPAB), que s’ha presentat al judici com a Acusació Popular, ha comptat amb la representació legal de la lletrada Olga Camps Contreras, sòcia de la pròpia SPAB i a més, regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament de Burjassot, qui ha exercit aquesta representació de manera voluntària i desinteressada.

Els fets provats exposen que la dona, de 55 anys i veïna de Burjassot, va administrar a la seua mascota, un gos anomenat Shippo, almenys cinc pastilles antidepressives de diferents fàrmacs, amb l’única finalitat de posar fi a la vida de la seua mascota, al·legant que aquesta suposava una càrrega per a la seua persona. Shippo, que va ser atès en dues clíniques veterinàries de Burjassot, es troba fora de perill i a càrrec dels voluntaris i voluntàries de la SPAB.

La sentència emesa condemna a la dona a huit mesos de presó amb la pena accessòria d’inhabilitació especial per a l’exercici del dret al sufragi passiu durant el temps de la condemna, així com dos anys de privació del dret a la tinença i guarda d’animals i el decomís del gos Shippo, que ja ha sigut posat a càrrec a la Societat Protectora d’Animals de Burjassot.

La sentència, per conformitat amb ella de totes les parts, es declara ferma, sense que contra la mateixa procedisca en conseqüència recurs algun.