Simratnoor i Felicia, les més lectores de Burjassot, premiades en el Dia de les Escriptores

17 octubre 2023|Burjassot

La Biblioteca Municipal de Burjassot ha sigut l’escenari per a la celebració del Dia de les Escriptores, commemorat internacionalment el 16 d’octubre, i del Dia de les Biblioteques, que se celebrarà el pròxim 24 d’octubre. Fent gala del lema de 2023: Teixint Comunitats, la Biblioteca d’Adults ha reunit un nodrit grup de persones entorn del món de la lectura i de l’escriptura.

La celebració, ocorreguda en la vesprada del dilluns 16, va començar amb les paraules de Javier Naharros, regidor de Cultura i Joventut, qui va fer una introducció al Dia de les Escriptores, enguany amb el lema El plaer, l’alegria i el riure de les dones i sent la jornada de celebració comissariada per l’escriptora Marta Sanz, en la seua huitena edició. Tot seguit, diverses components, tant del Club de Lectura de la Biblioteca d’Adults com de l’Associació Teatral Paraules i Dones, van llegir diferents fragments d’obres d’escriptores contemporànies. Carmen Martín Gaite, Almudena Grandes, o Gloria Fuertes, amb la lectura d’un dels seus famosos poemes en pro de la pau, van ser algunes de les veus literàries femenines que es van deixar sentir a la Biblioteca.

En la segona part de la celebració, el protagonisme també va recaure en les dones: les que, a partir del registre de les Biblioteques Municipals, la Infantil i la d’Adults, més han llegit durant l’últim any. Feliços i orgulloses de la seua gesta lectora se les veia a ambdues; Simratnoor Singh Kaur, amb 43 préstecs de llibres a la Biblioteca Infantil i Felicia Redondo, qui només porta poc més d’any i mig a Burjassot i qui s’ha llegit la barbaritat de 74 llibres en un any. Cal destacar que Simratnoor repeteix mèrit lector per segon any consecutiu. L’alcalde de Burjassot, Rafa García i el regidor Javier Naharros, van obsequiar a les Més Lectores de Burjassot amb allò que els agrada, i molt: un lot de llibres per a cadascuna.

Va tancar la celebració l’alcalde, reivindicant la veu de les dones, cada vegada més alta i clara en un món on sempre ha estat silenciada i comprometent-se, per a l’any que ve, a ser part activa del Dia de les Escriptores, prenent el micròfon i llegint-les també, a les escriptores, en veu ben alta.