Teniente Ripley, una jove pastora belga malinois s’incorpora a la Unitat Canina de la Policia Local de Burjassot

18 abril 2019|Burjassot

Teniente Ripley

Hui és el seu segon aniversari i l’acaba de celebrar presentant-se en societat, al costat del seu ama i ensinistradora, Icíar Domingo. La Unitat Canina de la Policia Local de Burjassot compta, des de fa a penes una setmana, amb una nova agent que, a partir d’ara, treballarà al costat del ja veterà Falcon. Es tracta de Teniente Ripley, una jovencíssima pastora belga Malinois que, amb menys d’una setmana de patrulla als carrers, ha aconseguit sis actes de confiscació de marihuana.

El seu nom oficial, Teniente Ripley, així consta en la seua fitxa, és un homenatge al gran personatge que Sigourney Weaver interpreta en la saga de “Alien”, explica la seua propietària, l’agent Icíar Domingo qui està a càrrec de l’animal des dels tres mesos de vida. Va ser llavors quan va començar “el seu procés inicial de socialització, en el qual l’animal aprén a reconéixer diferents espais així com a conviure i a relacionar-se amb les persones i amb altres gossos. Aquest període és necessari i es desenvolupa fins als set o huit mesos, moment en el qual comença la seua fase d’entrenament, en el qual ja comença a tindre el primer contacte amb les substàncies”. Tota aquesta primera etapa, Ripley la va viure en el si de la Unitat Canina de la Policia Local de Cullera fins que, a principis d’abril, ha arribat a Burjassot per a entrar a formar part, al costat de la seua propietària, de la plantilla de la Policia Local del municipi, amb el principal objectiu de la detecció de substàncies estupefaents.

L’alcalde de Burjassot, Rafa García i la regidora de Benestar Animal, Olga Camps ja han conegut a Teniente Ripley qui, al costat de Falcon i els seus respectius amos, han visitat el Consistori, acompanyats del Comissari Principal-Cap de la Policia Local de Burjassot, Javier Collado i de l’Intendent, Oscar Vico.

La seua línia francesa fa que tinga una grandària relativament menuda però, alhora, es caracteritza per tindre una sorprenent agilitat i lleugeresa la qual cosa, segons explica l’agent Domingo “facilita els registres en llocs de difícil accés, altures, etc…la seua fisonomia és molt diferent al pastor alemany Falcon, molt més robust, però això fa que es complementen molt bé”.

Teniente Ripley, en paraules de qui millor la coneix, “és bona, molt noble, aprén molt ràpid però també té un caràcter nerviós, la qual cosa imprimeix un ritme molt viu a l’hora de treballar” i, tot fa indicar, que al costat de Falcon, formarà una parella de patrulla perfecta.