Teófilo Alcorisa ja descansa a Burjassot

18 abril 2016|Burjassot

Teófilo Alcorisa, represaliat durant la Guerra Civil, ja descansa a Burjassot. Aquest matí (16-04-2016) l’Ajuntament de Burjassot ha rendit un xicotet però emotiu homenatge a la figura de Teófilo per a, posteriorment, acompanyar a la família fins al cementeri municipal per a donar sepultura a les seues restes i que ja descansen amb els de la seua dona.

L’acte s’ha iniciat amb les paraules de l’Alcalde de Burjassot, Rafa García, que ha donat pas a Matías Alonso, coordinador del Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica a València i a l’Alcalde de Santa Cruz de Moya, poble on va nàixer Teófilo. Posteriorment, han pres la paraula Pedro Javier Díaz, advocat del bufet de Baltasar Garzón, José Luís Ábalos, Diputat Nacional i la filla de Teófilo, Pilar Alcorisa.

Tots ells han destacat  la tenacitat, la integritat i la lluita que la família ha dut a terme, al llarg de quasi set anys, per a poder recuperar les restes de Teófilo, que romanien en una fossa comuna en el cementeri municipal de València.

La família ha estat acompanyada de nombrosos representants del Ple de l’Ajuntament de Burjassot i dels seus veïns i veïnes que han volgut rendir també el seu homenatge a Teófilo.

L’acte ha finalitzat en el cementeri municipal on ja reposen les seues restes.