Tercera fase del canvi de lluminàries a Burjassot amb més de 350 nous fanals

6 febrer 2020|Burjassot

Cambio luminarias

L’Ajuntament de Burjassot ha iniciat hui la instal·lació de 350 lluminàries led per a la millora de l’enllumenat exterior de més d’una trentena de carrers amb un pressupost pròxim als 77.000 euros. Aquesta és la tercera fase en el procés de canvi de lluminàries de tot municipi, que ja ha afectat a prop de 130 carrers comptant amb aquesta última fase, i amb uns pressupostos que superaran els 150.000 euros en finalitzar tots els canvis.

En aquesta fase es veuen afectades els carrers San Miguel, Tres Marías, Misser Domingo Mascó, Sant Ignasi de Loyola, Isaac Peral, Mendizábal, Actor Rambal, Juan Bautista Gil, Balmes, Paterna, Dos de Maig, Rubert i Villó, Pablo Iglesias, Fermín i Galám, Màrtirs de la Llibertat, Primavera, Santiago García, Godella, Passeig del Rajolar i adjacents, Independència, Progrés, LLibertat, General Prim, Mariano Aser, Santa Teresa, Sixto Cámara, Doctor LLeonart, Miguel Bordonau, Teodoro Llorente i Plaza Sequera.

Per a l’alcalde de Burjassot, Rafa García, “el canvi de lluminàries ha sigut un objectiu primordial des de fa mesos. Hem estat estudiant cada carrer, cada tram del nostre municipi per a veure quines lluminàries eren les més adequades tenint en compte les seues pròpies característiques i ara aquest canvi és ja una realitat. Guanyem en seguretat i en tranquil·litat a l’hora de passejar pels nostres carrers, adoptem mesures en pro de la sostenibilitat del nostre municipi i, a més, donem un millor servei a tots els barris. Aquest canvi ha sigut demandat i necessari i, com he assenyalat, ja és una realitat”.

Som conscients que és un projecte ambiciós, canviar la pràctica totalitat de les lluminàries o fanals del municipi, però entenem que és una de les accions més necessàries, amb la qual cosa, encara que ens hem deixat anar una mica en el temps, i anem fent aquest treball en fases, el resultat final considerem que és el més important, i podrem dir que ja tenim una ciutat amb unes millores importants en seguretat i en lluminositat, sempre baix les normatives aplicables òbviament de contaminació lumínica que en aquests moments estan vigents”, recalca l’alcalde de Burjassot.

Després d’aquesta tercera part en el projecte de canvi de lluminàries quedarà perquè un total d’uns 200 elements per canviar, que afecten sobretot a lluminàries més antigues, que encara que estan prestant servei, s’ha considerat canviar per a optimitzar recursos energètics i unificar la lluminositat de tot el municipi.

Les obres que s’estan duent a terme suposen la substitució de les actuals lluminàries per unes noves de tecnologia led, adequant l’òptica en cada cas a les característiques dels vials (amplària de les voreres, calçada, etc.), disposició de l’enllumenat, l’altura de la lluminària i la separació existent entre elles.