Tres alumnas del IES Vicent Andrés Estellés, ganadoras en el Concurso “De mayor quiero ser como…” sobre ciencia y mujer

14 febrer 2018|Burjassot

VicKy Torres, Beatriz Ramírez y Berta Molina
Dins de les activitats previstes per a commemorar el Dia internacional de la dona i xiqueta científiques, que es va celebrar el passat 11 de febrer, diferents alumnes de 4º ESO de l’IES Vicent Andrés Estellés de Burjassot van participar en el concurs “De major vull ser com…”. És tracta d’un certamen convocat per la fundació de la Comunitat Valenciana per a la promoció Estratègica, el Desenvolupament i la Innovació Urbana, Las Naves i la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO).

Així, el divendres 9 de febrer, Las Naves va acollir “Científicas y artistas”, un esdeveniment organitzat amb l’objectiu de donar visibilitat a les dones en els àmbits de la ciència i la tecnologia. A través de teatre, la dansa i els monòlegs, les investigadores de la Fundació FISABIO van presentar els resultats del seu treball i, de manera dinàmica i divertida, van remarcar la falta de visibilitat de la dona en la investigació científica, la minoria de la dona en l’ocupació de llocs de direcció, en el lideratge de recerques o en l’adopció de decisions en matèria científica, així com la falta de coneixement de referents femenins en la ciència i la tecnologia que afavorisquen el despertar de vocacions científiques i tecnològiques entre les xiquetes i adolescents.

El marc d’aquest esdeveniment va servir per a atorgar els premis del concurs de vídeos “De major vull ser com…, en el qual les alumnes de l’IES Vicent Andrés Estellés, per a la seua sorpresa, van resultar guanyadores. Concretament, el vídeo sobre Mileva Maric, presentat per l’alumna Berta Molina li va servir per a obtenir un accésit del concurs mentre que, per la seua banda, les alumnes Beatriz Ramírez Vicent i Victoria Torres Suay, amb el seu vídeo sobre Rosalind Franklin van guanyar el Primer Premi 2018 “De major vull ser com…”, en categoria Ciència i Innovació.