Triomf absolut de l’esport solidari en la III 10K Divina Pastora de Burjassot

22 setembre 2015|Burjassot

III 10K Divina Solidària Divina Pastora de Burjassot: més i millor. Burjarunners continua sumant en el seu afany per fer de setembre el mes de l’esport solidari en la ciutat d’aquest club d’aficionats al running, l’esport popular més en voga dels últims anys. I ahir, l’esperit de superació, una de les màximes d’aquest esport, va començar precisament pels propis organitzadors, que van signar una carrera impecable.

A les 9.30 h del matí del passat diumenge, sonava la botzina i començava a córrer el crono per a les 1.333 persones inscrites que, prèviament, havien retirat el seu dorsal per córrer 10.000 metres en benefici d’AVAPACE, l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral. És a aquesta entitat a la qual va destinada tota la recaptació de les inscripcions, des de la creació d’aquesta carrera per part de Burjarunners. La subdirectora general Corporativa de Divina Pastora Seguros, Pilar Nieto, fou l’encarregada de donar el tret d’eixida d’aquesta prova, que va comptar amb la presència de l’alcalde de Burjassot, Rafa García, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Burjassot, Manuel Pérez Menero, i José Marquina, president d’AVAPACE.

En la carrera, a més d’un gran nombre de corredors particulars de totes les edats (1.058 van creuar la línia de meta), també van córrer nombrosos clubs valencians d’atletisme popular com Redolat o 42 y pico. Per descomptat, el Club d’Atletisme AVAPACE Corre va ser un dels grans protagonistes, amb una emotiva i multitudinària fotografia de grup, pocs minuts abans que començara la carrera i amb tots els carrets que van superar la línia de meta, entre emotius aplaudiments i crits d’ànim.

Encara que en aquests 10 quilòmetres solidaris, els temps no són importants, cal destacar l’arribada dels primers. Amb un temps de 33:30, Javier Ortiz va superar la línia de meta proclamant-se vencedor de la prova. Per darrere i amb més d’un minut de diferència, va arribar Javier Montero (34:54), mentre que la tercera plaça va ser para Samuel Rodríguez (35:05).

En categoria femenina, la primera dona a depassar la meta va ser Mari Paz Domingo. L’atleta del club d’atletisme Villar es va imposar, per segon any consecutiu, després de completar els 10 quilòmetres en un temps de 41:05. Noelia López i Sara Ruiz de Sola van completar el podi femení.

Per al perfecte desenvolupament de la prova, es va comptar amb la col·laboració de la Policia Local de Burjassot, Protecció Civil i, sobretot, per pràcticament la totalitat dels Burjarunners, la particular marea roja de Burjassot que ahir, voluntàriament, ho va donar tot perquè el vertader triomfador de la jornada fóra l’esport vestit de solidaritat.