Uiso Crespo, veí de Burjassot, combina cinema i música en “La canción de nuestro verano”, la seua primera novel·la

30 març 2021|Burjassot

La canción de nuestro verano

El debut com a escriptor de Uiso Crespo, periodista cinematogràfic i veí de Burjassot, arriba amb “La canción de nuestro verano”, una novel·la romàntica per a públic principalment juvenil que combina converses entorn de la música i al cinema. Són temes tots dos que el periodista valencià tracta, cada setmana, en l’espai “Directo Cine”, de la 99.9 FM, València Ràdio.

La trama de “La canción de nuestro verano” presenta a Inés, una madrilenya de 19 anys que viu una setmana màgica amb un músic italià. Però només serà una setmana perquè, després, el jove desapareixerà, en estranyes circumstàncies, sense deixar rastre. Inés, sense tindre ni idea d’on buscar, acudeix a la seua cosina major a la recerca d’ajuda. I serà llavors quan li compte tot el que va succeir entre els dos aqueixos dies plagats de dubtes i rareses.

Volia partir d’aqueix punt per a anar comptant la relació entre tots dos personatges”, explica el propi Uiso. “Ell és un apassionat de la música i del cinema, mentre que ella devora els llibres. A partir d’aqueixa idea el que he buscat ha sigut exercir la meua labor de divulgació cultural. Tot això sense oblidar-nos de la relació d’amor entre tots dos personatges”.

L’autor de “La canción de nuestro verano” explica que és una novel·la que va crear durant l’estiu de 2020. “Era la millor època per a traslladar-li al lector l’atmosfera de la trama. Vaig passar bona part d’aqueix període amb les meues amigues. Escoltar-les cada dia em va ajudar a contar la història des de la perspectiva d’Inés. Aqueix va ser un repte majúscul en arrancar”.

Crespo reconeix que no volia que fora únicament una novel·la romàntica, sinó que també volia enriquir-la amb tots els seus coneixements entorn de la música i el cinema, de tal manera que la història també poguera atraure als lectors interessats per aqueixes disciplines artístiques. “Volia posar en valor l’important que és una banda sonora i també, la petjada que pot deixar una pel·lícula en una persona“, explica el burjassoter.

D’altra banda, la novel·la llança un missatge de reflexió sobre la dependència cap a les Noves Tecnologies i, més concretament, cap al telèfon mòbil. Uiso Crespo ha realitzat una presentació de la seua novel·la, que ja es pot adquirir en Amazon, i que es pot veure en el canal de Youtube del mateix autor.